• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. april 2007 - Opel

Tre skarpe om Opel GT

Designbossen bag den nye Opel GT udspørges om udfordringen

Den første Opel GT var en milepæl i historien om bildesign. Her er efterfølgeren. Den første Opel GT var en milepæl i historien om bildesign. Her er efterfølgeren.

Opel
Bryan Nesbitt, chef for GM Europa Design interviewes om den nye Opel GT.

Den første Opel GT var en milepæl i historien om bildesign. Gør det ikke meget vanskeligt for en designer at præstere en efterfølger?

Bryan Nesbitt: "Landskabet for markedet har helt bestemt ændret sig siden oprindelige GT's introduktion. Biler med særligt image er blevet stadig mere dramatiske. Det har været vores mål at slå en pæl gennem nogle af de følelsesmæssige indtryk fra den første GT. Der er selvfølgelig lighedspunkter som den forreste stødfanger og det lange forparti, men oversat til et moderne perspektiv, der følger de nuværende Opel modeller. Vigtigt – ikke ulig den oprindelige – er det, at blot synet af den nye GT fortæller, at dette er en bil skabt til køreglæde. Nu kan der være fordele ved at fremstille en smuk model som en roadster: Typisk har man mere frihed på grund af produktets særlige image i forhold til produktionsmodellerne".

Hvad er karakteristikken ved en klassisk, sporty roadster som GT?

Bryan Nesbitt: "Proportionerne spiller en afgørende rolle for at give en bil det grundlæggende udtryk. GT er bred og flad. Den forlængede silhuet, store akselafstand med små udhæng og 18 tommer hjulene helt ude i hjørnerne er de vigtigste elementer." (Sporvidde for/bag: 1543/1561 mm, akselafstand: 2415 mm, længde:4100, bredde:1813)

Hvor blev designet til GT udført?

Bryan Nesbitt: "I Europa. Designet for Opel GT fik sin inspiration fra Vauxhall VX Lightning konceptet, der blev udviklet i maj 2003 for at fejre Vauxhalls 100 års fødselsdag. (Vauxhall er Opels britiske søstermærke i GM koncernen). Den endelige udformning af GT fandt sted i GM's Design Center i Detroit og i GM's Design Center i Rüsselsheim."

Fakta:
Bryan Nesbitt blev udnævnt til direktør for GM Europa Design Center i februar 2004. I denne stilling er han ansvarlig for design af Opel/Vauxhall, Saab og visse af det amerikanske mærke Saturns modeller. Han er født i Phoenix, Arizona, USA, 24. januar 1969. Bryan Nesbitt studerede arkitektur og industriel design ved Georgias tekniske institut og har en bachelorgrad i design af automobiler fra Art Center of Design i Pasadena, Californien.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.