• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. april 2007 - Volvo

Volvo upgraded

De nye Volvo S40 og V50: mere dynamik og aflæggeplads

Hvis man betragter den nye S40 forfra, ser man tydeligt inspirationen fra Volvo S80. Hvis man betragter den nye S40 forfra, ser man tydeligt inspirationen fra Volvo S80.

Volvo
En række markante designfornyelser bringer den nye Volvo S40 tættere på Volvos nye S-designlinie, som blev introduceret med den nye Volvo S80. Samtidig nærmer Volvo V50 sig den nye V-designlinie og dermed den helt nye Volvo V70, uden dog at gå på kompromis med V50's kompakte og sportslige egenskaber.

"Når det gælder det udvendige design, er det vores mål, at S40 og V50 skal være mere forskellige. Hvad interiøret angår, har vi fokuseret på at få frigjort ekstra plads til opbevaring," siger Volvo Cars' designdirektør Steve Mattin.

Hvis man betragter den nye S40 forfra, ser man tydeligt inspirationen fra Volvo S80. Den nye, bløde front givet et bredere og lavere indtryk takket være en ny grill med et større Volvo-logo, nye forlygter og et lavere luftindtag, der løber over hele fronten i modsætning til den nuværende models tredelte design.

"Den nye, lavere og mere vandrette fremtoning udstråler smidig styrke. Et  indtryk, der forstærkes, når man ser bilen fra siden. Bagpå er det de nye baglygters form og den nye kofanger, der understreger det dynamiske udseende," siger Steve Harper, som har haft ansvar for designet af de nye Volvo S40 og V50.

Den nye, sorte grill med det større Volvo logo understreger Volvo V50's  sportslige designsprog. De nye forlygter og de tre lave luftindtag er andre detaljer, som får den nye front på V50 til at se mere robust ud.

Den nederste del af baglygtepanelet på både S40 og V50 er 30 mm højere end tidligere, og selve lygterne har et helt nyt grafisk layout. Bremselysene er nu af LED typen, og positionslysene understreger bilens 'skuldre'.

Den nye kofanger har integrerede reflekser nederst i hjørnerne, og det lavere, bredere designsprog suppleres af udstødningsrørets mere horisontale linier.

"Udstødningsrørets forbedrede form og position er et godt eksempel på, hvordan et lille ekstra visuelt touch kan give et meget markant resultat," siger Steve Harper.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.