• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. januar 2001 - General Motors

Fremtiden ifølge GM

General Motors har 4 nye fremtidsbiler med i Detroit

H2 er videreudviklingen af monsterbilen Hummer. H2 er videreudviklingen af monsterbilen Hummer.

General Motors har trukket på sine globale ressourcer for at præsentere virksomhedens højt udviklede og opsigtsvækkende modeller til året 2001 og den efterfølgende tid, når biludstillingen i Detroit åbner den 13. Januar.

Sammen med fire overraskende koncept-biler vil GM vise alle de bedste produktionsmodeller fra Cadillac, Buick og Oldsmobile.

Datterselskaberne bidrager til globale produkter. På udstillingen vises også modeller fra Opel og datterselskabet Vauxhall.

Mere end 800.000 besøgende vil opdage, hvordan GM har benyttet sin omfattende størrelse og globale rækkevidde til at drage fordel af sine datterselskabers og andre partneres ingeniørmæssige ekspertise ved fremstillingen af fremtidens konceptbiler.

"Hver gang vi skal i gang med en konceptmodel, behøver vi kun at se os omkring indenfor virksomheden for at finde den teknologi eller den platform, der vil passe til det, vi prøver at opnå", siger John Taylor, direktør for udviklingsafdelingen.

Forbindelserne til koncept-bilerne 2001 omfatter lige fra designbidrag fra Bertone i Turin til en ECOTEC-motor og en let ændret platform fra Opel og et transmissionssystem fra Subaru.

Alt viser klart den globalisering af design og teknologi som vil bringe flere produkter fra GM til et større publikum rundt om i verden.

Cadillac Vizón
En af de mest iøjnefaldende koncept-biler på udstillingen er Cadillac Vizón - en blanding af det bedste fra en SUV ("Sports Utility Vehicle") og en wagon integreret i Cadillacs nye skarpkantede stil og med en 4,2-liters Northstar-motor. De solide køreegenskaber og den fine manøvreevne sikres gennem firehjulstræk med Cadillac's StabiliTrak antispinsystem - for første gang anvendt i forbindelse med firehjulstræk - og justerbar affjedring, der tilpasser sig forskellige forhold på vejen og skiftende vægtbelastning.

Mens teknik og opbygning minder om en SUV, giver Cadillac Vizón en kørsel, der minder meget om en mere almindelig personvogn - takket være dens fornemme teknologi og femtrins automatgear.

På landevejen holder et avanceret "cruise control"-system øje med trafikken forude og justerer automatisk bilens hastighed til opretholdelse af den korrekte sikkerhedsafstand. Når trafikken tillader det, går Vizón igen op til den indstillede hastighed. Den har desuden "night vision", og bakspejlet er erstattet af et videosystem.

Inde i bilen er føreren omgivet af moderne luksus, der ubemærket forener Cadillacs to hovedhjørnestene, videnskab og kunst.

Videnskaben demonstreres af den teknologi, der har givet Cadillac en føring i aktiv sikkerhed med præcis kontrol uanset vejr og føre. Kunsten demonstreres gennem det design, de forskellige former for teknologi har fået i Vizón.

Cadillac Vizón er 4826 mm lang og byder på mere end en overfladisk lighed med Evoq og Imaj, to tidligere Cadillac konceptbiler, fra luksuspræget læderindtræk til et "infotainment-system med Bose højtalere, en DVD-afspiller og indbyggede videoskærme. Ejerens display område giver mulighed for at fremhæve de informationer, der kommer frem på instrumentbrættet - et system der også er anvendt i andre GM 2001 konceptbiler - men til Vizón er det specielt udviklet af designeren Bulgari.

Det samlede indtryk er roligt, rent og enkelt med inspiration fra moderne møbeldesign.

Oldsmobile 04
Oldsmobile O4 viser et nyt design i en fornøjelig sporty fire-personers, der har fået inspiration fra Europa. O'et i navnet står for oxygen (ilt) og frisk luft - og 4-tallet henviser til de fire sæder og anvendelsesmuligheden i alle fire årstider.

Oldsmobiles designstudie samarbejdede med Bertone i Turin, og under det ydre med de bløde linier er O4's chassis og en 1,8-liters turbomotor "lånt" fra Opel.

Buick Bengal
Buicks Bengal-koncept er en anden slankt skulptureret to- eller firepersoners roadster med kaleche, læderindtræk, en 3,4-liters V6-motor på 240 hk og sekstrins automatgear.

Buick var først med "Quiet Servant", der nu også kommer i Bengal. Det er med stemmestyret kontrol fra Visteon Corporation og med et head-up farvedisplay, der på kommando viser instrumenterne. Uden de sædvanlige instrumenter og knapper er forpanelet fladt og ubrudt monteret med højtalerne til Bengals fornemme lydsystem.

Visteon Voice genkender seks sprog og lokale dialekter og reagerer på 118 kommandoer, og på den måde aktiveres lygter, viskere, varme, lydstyrke i radio, navigationssystem og cruise control. Hver kommando bekræftes med enten en kvindelig eller mandlig stemme.

Hummer H2
Hummer H2 koncept 2001 er den næste dristige udvikling af GM's nyeste mærke Hummer. Det er én stor, alvorlig maskine - funktionel, alsidig og med næsten uendelige ændringsmuligheder. Under motorhjelmen ligger GM's 6,0-liters Vortec 6000 V8, og i kabinen er der et smukt interiør uden pjank og pjat præget af poleret metal, læder og stof og nyeste telematik. H2 har verdens længste soltag, og på taget er monteret 360 grader infrarød night vision. Skillevæggen kan forskydes, så der er plads til fem personer eller færre personer og mere bagage.

GMC Terracross
GMC Terracross er en ny form for SUV, der viser, hvor glat og stilren en barsk og højst funktionel bil kan være, skønt der er tale om en pick-up og en femdørs cabriolet i det samme køretøj.

Den overraskende funktionalitet i Terracross indeholder et tredelt soltag, og de bagerste døre er udformet som skydedøre.

Inde i Terracross er fører og passagerer anbragt i den største komfort omgivet af lækkert tekstil og matpoleret metal, desuden kan det forreste passagersæde drejes. En GM 3,4-liters V6-motor er indbygget på tværs, og den trækker over et firetrins automatgear.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.