• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. marts 2007 - General Motors

Fremtidens bil

Sequel er bedre, renere og bruger ikke benzin

GM genopfinder bilen - en gang til, helt forfra. GM genopfinder bilen - en gang til, helt forfra.

General Motors
General Motors har præsenteret en kørbar version af Sequel, som er den mest teknologisk avancerede bil, der nogensinde er bygget. GM-projektet Sequel skal tilbyde verden en renere bil, der ikke er afhængig af olie og benzin – og som desuden er bedre på næsten alle områder.

"General Motors beviser nu, at avanceret teknologi kan fjerne bilen fra miljødebatten og samtidig vores afhængighed af benzin. Med Sequel demonstrerer vi, at vores vision for fremtidens bil er forankret i virkeligheden og bygger på vedvarende energi, konstaterer Larry Burns, GM Vice President for forskning og udvikling samt strategisk planlægning.

Sequel blev introduceret i 2005 på biludstillingen i Detroit. Det er den første bil i verden, hvor man med held har integreret et brintdrevet brændselscellesystem med en bred vifte af avancerede teknologier – som f.eks. elektrisk styretøj (drive-by-wire), elmotorer i hjulnavet, litiumbatterier og en aluminiumsstruktur som giver bilen en lav vægt.

Bilen drives af brint, fremstillet ved hjælp af grønne metoder – og udstødningen består af ren vanddamp.

"Sequel indebærer en fundamental forandring sammenlignet med dagens biler. GM har skabt en ny type bil, som kommer til at tiltrække kunderne og føre til, at man bruger bilen som et "grønt" transportmiddel. Sequel er bedre på næsten alle områder: den er hurtigere, ligger bedre på vejen, den er nemmere at håndtere og enklere at bygge, samtidig med at den er sikker og kun efterlader vanddampe," siger Larry Burns.

Sammenlignet med andre brændselscellebiler har Sequel en enestående rækkevidde på omkring 500 kilometer mellem opfyldningerne og den har desuden flotte præstationstal: acceleration fra 0 til 100 km/t tager kun 10 sekunder.

Sequel tilbyder alle bekvemmeligheder, som hører sig til i en luksus-crossover bil til fem personer, og den har også en imponerende formgivning, rummeligt indre og en avanceret opbygning med både karosseri og grundliggende struktur i aluminium – og bilen kommer til at klare alle kommende aktuelle sikkerhedskrav.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.