• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. januar 2001 - Opel

Corsa får svensk miljøpris

Svensk bilblad har udviklet nyt miljøindeks og tjekket 80 nye biler

Opel Corsa 1,2 fik målt de flotteste miljøtal i sin klasse nogensinde. Opel Corsa 1,2 fik målt de flotteste miljøtal i sin klasse nogensinde.

Det ansete svenske motormagasin Teknikens Värld har for tredje gang præsenteret sin Miljøpris - baseret på mellem 80 og 100 årlige laboratorietests af nye personbiler.

For året 2000 fik Opel Corsa 1,2 prisen i sin klasse med et indeks på kun 63 - det laveste målt nogensinde.

Indekstallet 100 repræsenterer gennemsnitsbilen.

Bladet udfører sine målinger i samarbejde med firmaet Rototest, som registerer både udstødning og brændstoføkonomi.

Teknikens Värld skriver bl.a.: "Opels motor er miljøvenlig af to grunde. Den byder på lavt forbrug - den klarer fint 15 kilometer literen i vore tests. Det betyder lav forurening med kulilte og generelt mindre udslip af de stoffer, som er skadelige for bl.a. ozonlaget. Desuden virker kontrolsystemet med udstødningen godt. Også når den lille motor presses til topfart (155 km/t) er katalysatoren i stand til at rense udstødningen."

I dieselklassen kåredes Peugeot 607 HDI med et indeks på 122 - det laveste målt i denne klasse. I mellemklassen vandt BMW 330i med indekstallet 88 og i den store klasse fik Volvo V70 2,4/140 med indekstal 86.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.