• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. januar 2007 - Volkswagen

VW skifter ud i toppen

Den nye ledelse i Volkswagen koncernen i Tyskland

Den nye ledelse i Volkswagen koncernen i Tyskland. Den nye ledelse i Volkswagen koncernen i Tyskland.

Volkswagen
Med virkning fra 1. januar 2007 afløser prof. dr. Martin Winterkorn dr. Bernd Pischetsrieder som ny adm. direktør for Volkswagen AG og bliver dermed øverste chef for Volkswagen koncernen.

Opdeling af koncernens mærker i to grupper med Volkswagen, Skoda og Bentley i den ene og Audi, Lamborghini og SEAT i den anden opløses.

Adm. direktør for mærket Volkswagen og medlem af direktionen i Volkswagen AG, dr. pol. Wolfgang Bernhard fratræder sin stilling med udgangen af januar 2007. Ansvaret for udvikling af Volkswagen mærket overtages af dr. Ulrich Hackenberg.

Rupert Stadler efterfølger dr. Martin Winterkorn som adm. direktør for Audi AG.

Der etableres en ny afdeling for forskning og udvikling for Volkswagen gruppen, som dr. Martin Winterkorn får ansvaret for.

Sideløbende etableres en ny afdeling for udvikling af produktion for gruppen. Ansvaret for denne afdeling overdrages til dr. Jochem Heizmann, tidligere ansvarlig for produktionen for mærket Audi.

Matthias Müller bliver ny chef for planlægning af ny produkter i modelserierne for Volkswagen gruppen og for Volkswagen mærket. I denne stilling bliver han ansvarlig for Volkswagens modellinie og skal koordinere udviklingen i modelserierne indenfor gruppens mærker. Matthias Müller kommer fra en lignende stilling i Audi AG

Walter Maria de Silva bliver ny chefdesigner for Volkswagen gruppen med virkning fra 1. februar 2007. Walter de Silva har hidtil haft ansvar for Audi, SEAT og Lamborghini. Han afløser Murat Günak som forlader Volkswagen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.