• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. januar 2007 - FDM

Pas på sommerdækkene

FDM: Sommerdæk er ikke en god løsning i vinterføre

FDM: Sommerdæk er ikke en god løsning i vinterføre FDM: Sommerdæk er ikke en god løsning i vinterføre

FDM
Sommerdæk i vinterføre er ikke en god løsning. På glat vej øges bremselængden markant. I forbindelse med navngivelsen af FDM Sjællandsringen blev der bl.a. foretaget en test af sommerdæk og vinterdæk på henholdsvis våd asfaltvej og på en overrislet glatbane, der modsvarer kørsel på sne/is.

Resultatet viser, at man ved kørsel med sommerdæk på sne/is opnår en markant længere bremselængde end ved kørsel med vinterdæk.

Omvendt viser resultatet, at man ved kørsel på almindelig våd asfalt ikke står helt så godt fast med vinterdæk, som med sommerdæk. Her er forskellen dog så lille, at den størrelsesmæssigt er at sammenligne med forskellene mellem forskellige dækfabrikater og mellem forskellige biltyper.

Målingerne er gennemført med to ens udgaver af en Toyota Corolla med ABS - den ene monteret med sommerdæk, den anden monteret med vinterdæk, begge i størrelsen 195/60 R15 og begge tilkørte.

FDM anbefaler, at man kører med vinterdæk, hvis man ønsker at køre med sin bil regelmæssigt i vinterperioden.

Glat vej (sne/is), 60 km/t
Sommerdæk 105,0 m.
Vinterdæk 60,3 m.

Våd asfalt, 80 km/t
Sommerdæk 28,0 m.
Vinterdæk 31,5 m.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.