• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. december 2000 - Opel

Ny cabriolet fra Opel

Verdenspremiere på biludstillingen i Geneve

Opel Astra Cabrio vil kunne fås med tre livlige ECOTEC motorer - og op til 147 heste. Opel Astra Cabrio vil kunne fås med tre livlige ECOTEC motorer - og op til 147 heste.

Opels nye Astra Cabrio har verdenspremiere på årets første store biludstilling, Geneve Motor Show, som slår dørene op 1. marts og varer frem til 11. marts 2001.

Den dynamisk udseende todørs bil har som standard et stoftag, som åbnes og lukkes ved tryk på en knap. Man kan ovenikøbet få fjernkontrol til det elektrisk drevne tag. Det gør betjeningen endnu mere komfortabel.

Astra Cabrios omfattende udstyr gør den velegnet til brug i dagligdagen. Der er fuld plads til fire, masser af plads i kabinen, stort bagagerum, sporty DSA (Dynamic SAfety) chassis - og den fås med tre livlige og økonomiske ECOTEC motorer med stor sejtrækevne.

Topmotoren er en 2,2 liters aluminiumsmotor ydende 147 hk.

Salget af Opel Astra Cabrio starter i nogle lande i marts 2001 - den ventes til Danmark tidligst i foråret 2002.

Tegnet af Opel og Bertone
Designere fra Opel og Bertone står for cabrioens elegante linieføring. De har sammen kreeret en sporty og stilren bil, som især ser iøjnespringende ud med taget nede. Med taget stuvet af vejen under dets dække, rejser hoftelinien sig bagud - uden noget til at distrahere for udsynet 360 grader rundt om bilen. Ydre detaljer som dørhåndtagene, sideskørterne og sidespejlene er malet i bilens farve. Mørktonede baglygter og en kromstribe bagtil understreger det eksklusive udseende.

Bilens ejer kan reagere prompte, så snart bilen ønskes åben. Det eldrevne tag er standard - for første gang på denne biltype.

Det er let at åbne. Et håndtag drejes ved forkanten af taget, der skubbes lidt opad - og derpå trykkes på en knap på midterkonsollen. Taget forsvinder derpå under et dækken i en metalboks. Det tager knap 30 sekunder.

Soft-top med fjernkontrol
Bilens soft-top er trelags og Opels teknikere har udviklet en fjernkontrol, indbygget i nøglen. To sekunders tryk på en af nøglens knapper - og soft-toppen åbnes eller lukkes.

Cabrio er bygget til entusiaster, der ønsker frisk vind i håret. Men samtidig er bilen konstrueret til brug i al slags vejr. Der er stor plads, bl.a. takket være den lange akselafstand på 2,6 meter (bilen er totalt 4.3 meter lang). Bagruden er opvarmelig og fremstillet af kradsesikkert glas. Tagets opbevaringsboks af metal øger karosseriets styrke - og der er 330 liters bagageplads (målt efter VDA-standarden).

Astra Cabrio har fjernbetjent centrallås og desuden eldrev på ruderne for og bag, easy-entry passagerforsæde med huskefunktion og 2-vejs justerbart rat.

På sikkerhedssiden hører aktive hovedstøtter, Opels patenterede pedaler, der sikrer mod fod- og benskader, airbags foran og i siderne, 3-punkts sikkerhedsseler ved alle fire pladser og selestrammere foran. Sikringen mod skader ved overrulning er indbygget som forstærkning i A-stolpen foran og skumfyldte rammer ved nakkestøtterne bagtil.

De tre motorer
Man kan vælge mellem tre motorer i den nye Opel Astra Cabrio. Motorerne er på 1,6 liter/100 hk, 1,8 liter/125 hk og den amerikansk byggede 2,2 liters aluminiumsmotor, der yder 147 hk. Med denne motor er topfarten 200 kilometer i timen.

Alle tre motorer er kendt for stor sejtrækevne og lavt forbrug. ABS bremser er naturligvis standard - og ESP (Elektronisk Stabilitets Program) samt TC Plus (elektronisk traction control) fås i forbindelse med 1,8 og 2,2 liters motorerne.

Opel Astra Cabrio fremstilles sammen med Astra Coupé på den kendte fabrik i Grugliasco nær Torino i Italien, der ejes af designeren Bertone.

Som alle andre Astra er Cabrio omfattet af Opels 12 års garanti mod gennemtæring af karosseriet.

Over 100.000 købte forgængerne, der blev bygget på basis af Astra (1993-1999) og Kadett (1987-1993).

Opels Brand Director Alain Uyttenhoven siger: "Opel har en lang tradition med cabriolet modeller. Lutzmann modellen fra 1899 var den allerførste åbne Opel.

Med den nye Cabrio introducerer vi en model, som ligner en meget større og dyrere bil, den kører fremragende og tilbyder alt det udstyr, som gør den anvendelig også i det daglige".

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.