• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. januar 2007 - Opel

Rullende kraftværk

Opel bygger hidtil stærkeste Corsa med 192 heste

Opel bygger hidtil stærkeste Corsa med 192 heste. Opel bygger hidtil stærkeste Corsa med 192 heste.

Opel
Corsa OPC er den kraftigste Corsa, Opel har bygget. Bilen får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Geneve tidligt i marts.

Topudgaven af Corsa med betegnelsen OPC for Opel Performance Center følger den succesfulde introduktion af den seneste Corsa model. OPC'ens 192 hk stærke turbomotor på 1,6 liter giver en acceleration fra nul til 100 kilometer i timen på 7,2 sekunder - og en tophastighed på 225 km/t. Corsa OPC kommer til at koste fra lige under 300.000 kr. på det danske marked i den billigste version.

Det maksimale omdrejningsmoment er 230 Newtonmeter - og det kan efter behov øges i en kortere periode til over 260 Nm ved hjælp af en overboost-funktion, der giver øget ladetryk i fem sekunder. Perfekt til en hurtig (og sikker) overhaling. Sekstrins gearkasse er standard.

En sådan maskine giver naturligvis masser af kraftoverskud i enhver køresituation. F.eks. sker accelerationen fra 80 til 120 km/t i femte gear på kun 6,7 sekunder.

Gennemsnitsforbruget er 12,6 km/literen. Et moderat tal i denne magtfulde bilklasse.

En Corsa OPC skal også være iøjnespringende og sporty at skue. Markante designelementer er f.eks. tagspoileren bagtil og de kraftige skørter på siden og foran sammen med de tydelige ventilationsgæller på siden.

Mange vil genkende Corsa OPC bagfra, når den passerer på vejen - iøjnefaldende er bl.a. den midterplacerede trekantede udstødning. Også de specielle sidespejle er et særkende for Corsa OPC.

Introduktionen af Corsa OPC udvider Opels OPC-program til fem modellinier. Topmodellen er Vectra OPC med 280 hk - den fås både som sedan og Wagon. Zafira OPC er den hurtigste multibil overhovedet og har ligesom Astra OPC 240 hestes turbomotorer. Meriva OPC har en motor som Corsa OPC ydende 180 hk og en topfart på 220 km/t. Den 5-sædede Meriva OPC er unik i det bilsegment.

Corsa OPC kommer til Danmark i foråret til 299.900 kroner for den billigste model. Corsa OPC kan bestilles nu.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.