• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. december 2006 - Audi

Den danske Audi

The Tailormade Audi i skræddersyet dansk design

The Tailormade Audi i skræddersyet dansk design. The Tailormade Audi i skræddersyet dansk design.

Audi
The Tailormade Audi er resultatet af fire designstuderendes arbejde, hvor de giver deres fortolkning af den nye Audi TT Coupe. Konceptet bag The Tailormade Audi er, at bilen er opbygget som et jakkesæt. Designet afslører ikke alle sine detaljer ved første øjekast men giver mulighed for at gå på opdagelse. En diskret helhed, et gennemgående tema og sprudlende detaljer.

De sidste mange måneder har Audi Danmark arbejdet sammen med fire studerende fra Danmarks Designskole om The Tailormade Audi-projektet. Formålet har været at give disse fire unge designtalenter en enestående chance for at individualisere den nye Audi TT Coupe samt at arbejde sammen med førende designere og marketingfolk fra Audi, Bang & Olufsen, Georg Jensen og munthe plus simonsen.

En jury, bestående af repræsentanter fra Audi og førende danske designvirksomheder, valgte i august fire designstuderende til The Tailormade Audi-projektet. De fire studerende er Linda Vasel, som læser på Fashion Design linien samt Mikkel Venge, Gustaf M. Wollin og Rune Rex Andersen, som alle tre læser på Industrial Design linien.

De studerende blev fra dag et i projektet kastet ud i en rivende strøm af daglige beslutninger og flere ugentlige deadlines. Alle grundlæggende beslutninger blev besluttet demokratisk for, at arbejdet kunne gå fra helheden og ned til detaljen. Et besværligt men givende princip, som sikrede, at der blev argumenteret forud for alle valg. Da kursen var stukket ud (og lagt om flere gange) foregik en naturlig opdeling af ansvar og individuel bearbejdelse af delelementer.

"Mange gange har vi troet os færdige med en del af designet, men måtte så sande, at vores tegninger og modeller skulle gås over endnu en gang, før de kunne realiseres. Ikke at vi er blevet begrænset i forhold til økonomi eller kreativ udfoldelse, men vi har måtte forholde os til uomgængelige realiteter som lovkrav, produktionsmetoder og materiale egenskaber," udtaler Mikkel Venge.

Hele produktionsfasen har været et udfordrende puslespil. Delene til bilen har været i hænderne på forskellige specialister, som hver især har været afhængige af, at den foregående har udført sit arbejde korrekt og overholdt de aftalte deadlines. For de studerende har det at arbejde med The Tailormade Audi været som en drøm, der er gået i opfyldelse. Som Rune Andersen forklarer, "det største for os har været, at vi har kastet os ud i et drømmeprojekt sammen med Audi, Bang & Olufsen, Georg Jensen og munthe plus simonsen. Disse førende designvirksomheder har spurgt os, hvad vi synes, der skal gøres ved den nye Audi TT Coupe, og derefter diskuteret med os, hvad de kunne bidrage med både hvad angår ekspertise, materialer og produktion."

Resultatet af projektet er et unikt eksemplar af den nye Audi TT Coupe. Eksteriøret består af en ydre lakering i mat og blank Daytona Grey, som er en speciallak fra Audi. De blanke flader fremhæver bilens highlights, og forskellen til de matte flader markerer bilens linjer. Målet er at vise bilen, som den er tegnet af Audi og supplere med et udtryk, som forener glansens elegance, og de matte fladers rå fremtoning.

Da den nye Audi TT blev præsenteret havde den som resten af Audis modelprogram singleframe grillen som kendetegn. Den er chefdesigner Walter de Silvas signatur og markerer et brud med det hidtidige stramme geometriske design, i retning af et mere emotionelt formsprog. Ved indregistrering bliver denne Singleframe grill opdelt i to af den obligatoriske nummerplade. Vi har med The Tailormade Audi forsøgt at komme tilbage til chefdesignerens intention og erstattet den hvide blikplade med en lysdiode registrering. Dette skal ses som en vision for fremtidens indregistrering.

Bilens dørkarme fungerer som foret i et jakkesæt: Et kontrastfuldt mønster med motiver hentet fra vores skandinaviske natur og rigsvåben. Mønsteret er kun synligt, så længe døren er åben.

Indvendigt er der mere diskret arbejdet med samme motiver. Her har Bang & Olufsen bidraget med deres erfaring i forarbejdning af aluminium. Der er lasergraverede detaljer rundt om i kabinen og en gearstang, som er unika. Denne gearknop er en kugle som er fræset ud af aluminium og boret igennem på tværs. Indersiden af hullet er anodiseret i bilens kontrastfarve, signal orange.

Prægeværktøjer er blevet specialfremstillet til udsmykningen i lædersæderne, som er blevet passet til af en sadelmager.

I bilens bagerste del er der udført et usædvanligt stykke arbejde. Ved første øjekast er der ikke noget at bemærke. Men under bunden i bagagerummet, hvor man i andre biler finder et reservehjul, er der polstret med tykt orange læder og gjort plads til bilens skræddersyede inventar: en paraply, en picnickurv og en flaske champagne. Dertil kommer naturligvis værktøj, advarselstrekant og punkteringskit - alt sammen betrukket med samme håndsyede læder.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.