• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. december 2006 - Volkswagen

Touaregs lillebror

Verdenspremiere: VW's nye Concept Tiguan

Verdenspremiere i Los Angeles - Volkswagen præsenterer den nye Concept Tiguan. Verdenspremiere i Los Angeles - Volkswagen præsenterer den nye Concept Tiguan.

Volkswagen
Nedtællingen til Tiguan er begyndt: Volkswagen starter salget af lillebroderen til Touareg i slutningen af næste år - en SUV, en særdeles fleksibel ledsager til alle køreture, terræner og situationer. Et bud på, hvordan denne i de fleste tilfælde firehjulstrukne Volkswagen kunne se ud, blev antydet i starten af 2006, da Concept A blev vist i Berlin: Tiguan skinnede igennem på kølergrill, forlygter, motorhjelm, forskærme og hjulkasser, hvor man fik en ide om udviklingens retning. Nu fortsættes denne udvikling i Los Angeles, hvor Volkswagen med verdenspremieren på Concept Tiguan usædvanligt tidligt giver et indblik i en Sport Utility Vehicle, der allerede i løbet af 12 måneder vil stå hos de første kunder.

Den konceptbil, der præsenteres i Los Angeles, drives af en helt nyudviklet Clean TDI-teknologi - næste generation af dieselmotorer. I denne fremtidens dieselmotor anvender Volkswagen et modulkoncept af forskellige systemer, så emissionerne endnu en gang sænkes væsentligt. Til et af disse systemer anvendes fx en NOX-katalysator, så NOX-emissionerne nedsættes med over 90 % for hele systemet, når man sammenligner med bilerne i dag. Clean TDI fra Volkswagen opfylder de strengeste udstødningsnormer i verden.

Clean TDI, der præsenteres i Concept Tiguan, er desuden en af de første dele af den BLUETEC-offensiv, der er indledt af Audi, Mercedes-Benz og Volkswagen i samarbejde.

Målet med dette partnerskab er at etablere begrebet BLUETEC som en fast betegnelse for miljøvenlige og brændstofbesparende personbiler og SUV'er med dieselmotor. BLUETEC er betegnelsen for dieselmotorer, der lever op til de strengeste emissionsnormer på det amerikanske marked. De anvendte teknikker, der er udviklet individuelt af producenterne, har primært til formål at sænke indholdet af kvælstofoxid (NOx) -den eneste udstødningsgas, der udledes i højere grad fra dieselbiler end fra benzinbiler. BLUETEC-partnerskabet blev indgået i forbindelse med det aktuelle LA Auto Show.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.