• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. november 2006 - Ford

Car of the year

Den nye Ford S-MAX valgt som Car of the Year 2007

Den nye Ford S-MAX valgt som Car of the Year 2007. Den nye Ford S-MAX valgt som Car of the Year 2007.

Ford
"Car of the Year" er en international titel som tildeles af et dommerpanel, bestående af 58 udvalgte motorjournalister fra 22 forskellige europæiske lande. Formål med titlen er, at hylde den mest fremtrædende nye bil.

Titlen organiseres af syv ledende europæiske medier: Auto (Italien), Autocar (Storbritannien), Autopista (Spanien), Auto Visie (Holland), L'Automobile Magazine (Frankrig), Stern (Tyskland) og Vi Bilagare (Sverige).

41 kandidater stillede op til start. Antallet af konkurrenter blev hurtigt elimineret til otte endelige finalister. Disse bestod af: Citroën C4 Picasso, Ford S-MAX, Fiat Grande Punto, Honda Civic, Opel/Vauxhall Corsa, Peugeot 207, Skoda Roomster og Volvo C30. Efter en tæt kamp blev Ford S-MAX erklæret for vinder af den eftertragtede titel.

"Vi er henrykte over, at denne nyeste model i Ford Familien har opnået den ultimative anerkendelse man overhovedet kan opnå, nemlig "Car of the Year" titlen, specielt når man tager konkurrenterne i betragtning", udtalte John Fleming, formand og administrerende direktør for Ford Europa.

Formand for "Car of the Year" juryen, Ray Hutton kommenterede: "konkurrencen mellem de otte finalister var tæt. Juryen er meget imponeret over den rummelige og fleksible Ford S-MAX, der kører mere sportsligt end man umiddelbart kunne forvente. Sejren er velfortjent!".

S-MAX er den første produktionsmodel som introducerer elementer af Fords nye formsprog "kinetic design" der udtrykker energi i bevægelse. Med introduktionen af S-MAX tilbyder Ford yderligere en række nye spændende teknologier med fokus på fører-assistance til Fords kunder. For at sikre et højt sikkerheds- og kontrolniveau og dermed undgå ulykker, inkluderer de nye teknologier f.eks. Adaptive Cruise Control med alarm ved for kort afstand til den forankørende bil.

Det er femte gang, at Ford i Europa vinder "Car of the Year" titlen. Tilbage i 1999 løb Ford Focus med titlen, hvor den vandt med et af de største karakterspænd i titlens 44-årige historie. Ford vandt også titlen i 1993 med den første generation af Ford Mondeo, i 1985 med Ford Scorpio og tilbage i 1981 med Ford Escort.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.