• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. november 2006 - Citroën

C4 til syv

Citroën C4 Picasso - rummelighed i et nyt lys

Citroën C4 Picasso - rummelighed i et nyt lys. Citroën C4 Picasso - rummelighed i et nyt lys.

Citroën
Med en stor kabine og tre sæderækker har den nye Citroën C4 plads til syv personer, uden at der er gået på kompromis med design, komfort og køreegenskaber. Panoramaforruden og de store sideruder giver alle om bord en behagelig oplevelse af lys og luft plus klassens bedste udsyn.

Den store forrude strækker sig langt op i taget og skaber en åben fornemmelse og frit kig til de højere luftlag. Førerpladsen og instrumentpanelet styrker det rummelige indtryk - ikke mindst i modeller med 6-trins elektronisk manuel gearkasse eller automatgear. Her er gearbetjening nemlig placeret ved rattet, så der afgives mere plads ved instrumentpanel og mellem forsæderne. Den elektriske og automatiske parkeringsbremse er på alle modeller placeret som en kontakt midtfor i instrumentbordet, så der er fri plads mellem forsæderne.

Rummelig og fleksibel kabine
C4 Picassos rummelige design har givet plads til en 3. sæderække med to separate sæder, der i lighed med de øvrige sæder er udstyret med alarm for glemt sikkerhedssele. Sædearrangementet kan hurtigt ændres efter behov, og det vel at mærke uden at fjerne nakkestøtter eller flytte sæder ud af bilen.

3. sæderække kan med et enkelt snuptag foldes helt ned i gulvet, så bagagerummet vokser fra 208 liter til 576 liter. Bliver der brug for endnu mere bagageplads, kan 2. sæderække også foldes ned, så bilen har et bagagerum på hele 1951 liter. C4 Picasso kan med et par snuptag forvandles fra transport af 7-personer til transport af 2 personer og masser af bagage.

En kunstnerisk variation
Som navnet antyder, er den nye C4 Picasso baseret på samme teknologi og platform, som Citroën C4. Det borger for præcise og samtidig komfortable køreegenskaber. Rattet i C4 Picasso har også fast betjeningspanel i midten, så kun ratkransen følger med, når rattet drejes.

Et andet fællestræk er den høje sikkerhed, som understreges af, at C4 Picasso ligesom C4 har scoret de maksimale fem stjerner i Euro NCAP's crashtest. Med sine 459 cm er C4 Picasso noget længere end C4 og faktisk den længste MPV i sin klasse.

Modelprogram
Citroën C4 Picasso giver valget mellem fire motorer, nemlig to benzinmotorer på 1.8 liter (127 hk) og 2.0 liter (143 hk) samt to HDi dieselmotorer på 1.6 liter HDi 110 og 2.0 liter HDi138 der begge er udstyret med partikelfilter.

Endvidere fås C4 Picasso med manuelt gear, automatgear samt den nyudviklede E6G-gearkasse, der er en elektronisk styret manuel 6-trins gearkasse, der giver frit valg mellem manuel betjening og automatisk gearskift. Den nye C4 Picasso fås også som Van på gule plader.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.