• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. november 2006 - Toyota

Hybrid hitter

Hybridbilen Prius slår europæisk salgsrekord for hybrid

Toyotas hybridbil Prius slår europæisk salgsrekord for hybridteknologi. Toyotas hybridbil Prius slår europæisk salgsrekord for hybridteknologi.

Toyota
Den verdensomspændende succes for Toyotas hybridbilsteknologi fortsætter med salget af Toyota Prius nummer 50.000 i Europa.

Toyota Prius nummer 50.000 blev solgt af en hollandsk Toyota-forhandler i Haarlem til en familie fra lokalområdet. Toyota i Holland står for 10 % af det samlede europæiske salg af Toyota Prius.

På verdensplan er der siden lanceringen i Japan i 1997 solgt mere end 550.000 af den miljøvenlige Toyota Prius, og hertil kommer salget af Lexus-hybridmodellerne RX 400h og GS 450h. Toyota-koncernens samlede salg af biler med hybridteknologi har inklusive Lexus-modellerne oversteget 600.000 biler på verdensplan, og Toyota Motor Corporation manifesterer dermed sin førerposition inden for salg og udvikling af hybridteknologi.

For at efterkomme den stigende efterspørgsel startede Toyota i slutningen af 2005 en supplerende produktion af Toyota Prius i Changchun City i Kina.

Den seneste version af Toyota Prius blev introduceret i Europa i januar 2006 bl.a. med nye designelementer på fronten og forbedret interiør, komfort og kvalitet. Samtidig har bilen fået mere dynamiske køreegenskaber ved hjælp af en række chassis-, affjedrings- og styringsforbedringer.

Succesen for Toyota Prius har ikke alene vist sig på salgslisterne. Bilen har siden introduktionen i 1997 vundet en række fornemme priser:

Car of the Year in Europe 2005
North American Car of the Year 2004 (USA)
International Engine of the Year (2004) (worldwide)
ADEME (CO2 baseret), 1. plads benzinkategori 2004 og 2005 (Frankrig)
ADAC Ecotest vinder 2004 og 2005 (Tyskland)
Fleet Excellence Award, Eco Car of the Year 2004 (England)

Hertil kommer Euro NCAP's kollisionstest, hvor Toyota Prius har opnået fem stjerner for sin beskyttelse af fører og forsædepassager samt den højeste score nogensinde for sin beskyttelse af børn - 43 point (fire stjerner).

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.