• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. november 2006 - Audi

Verdens smukkeste bil

Audi TT er kåret som verdens smukkeste bil

Audi TT er kåret som verdens smukkeste bil. Audi TT er kåret som verdens smukkeste bil.

Audi
Ved den tyske prisuddeling, Audi Bild Design Award, modtog Walter de Silva, designchef for Audi, hele fire priser. Audi TT, Audi Q7 og konceptbilen Audi Shooting Brake vandt i deres respektive klasser. Den nye TT hev en dobbeltsejr i land: Sportscoupeen blev kåret til årets smukkeste bil af Auto Bilds læsere.

Der skulle vælges mellem 146 biler i syv klasser. Desuden skulle der vælges en samlet vinder. Audimodellerne vandt foran en række meget hårde konkurrenter. Audi TT vandt i klassen for sportsvogne og coupeer, high performance-SUV'en Q7 vandt i klassen for firehjulstrækkere og SUV'er, og Audi Shooting Brake vandt i klassen for prototyper og konceptbiler.

Audi Q7 er ikke kun vellidt hos Auto Bilds læsere, men også hos kunderne. På grund af den store efterspørgsel er produktionskapaciteten til den første SUV fra Audi blevet udvidet.

Konceptbilen Audi Shooting Brake Concept er en anden innovativ fortolkning af det nuværende Audi formsprog, og den kombinerer kraftfuld dynamik fra en sportsvogn med en helt ny pladsfornemmelse og mere funktionalitet.

Den nye TT, der har været på markedet siden september, var en ekstra stor udfordring for Walter de Silva og hans team. Forgængeren er et designikon. Under udviklingen af den anden generation af TT var mottoet for Audi designerne evolution i stedet for revolution. TT-designet skulle straks kunne genkendes på den nye model.

På den nye TT smelter de geometriske former sammen på en flydende måde. Et smalt og lavt glashus står ved hjælp af slanke stolper på brede og kraftige skuldre. Karrosseriet virker kompakt, suverænt og stærkt. Fladernes buede former giver TT et udseende som en fremadstræbende, atletisk skulptur.

Fronten er blevet mere markant og udtrykker mere beslutsomhed. Singleframe-kølergrillen er det centrale element. De store luftindtag viser motorernes potentiale. De skråtstillede, skarpt skårne forlygter understreger det mere voluminøse design. Den typiske TT-bagende signalerer kraft og dynamik med de brede hjulkasser. Kåringen til årets smukkeste bil af Audi Bilds læsere er en bekræftelse af Audi designernes arbejde.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.