• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. december 2000 - Opel

1,6'er med 200 heste

Opel præsenterer nyt Corsa Rally design studie

Den 200 heste stærke Opel Corsa rallybil har sekstrins gearkasse med sekvensskift. Den kan være klar til sæsonen 2002. Den 200 heste stærke Opel Corsa rallybil har sekstrins gearkasse med sekvensskift. Den kan være klar til sæsonen 2002.

De besøgende på Opels stand i Essen Motor Show kunne fornylig se et designstudie af en rallybil baseret på den nye Opel Corsa.

Den 200 hk 1,6-liter opfylder FIA's nye regulativ for "Super 1600"-kategorien, der træder i kraft ved udvalgte løb i 2001 rally-kalenderen.

"Den nye Corsa byder på en interessant platform til "Super 1600"-klassen" forklarer Opels sportsmanager, Volker Strycek.

"Dette designstudie viser, at vi nøje følger udviklingerne i rallysporten". Afhængigt af forskellige faktorer - blandt andet interessen fra private teams - kan arbejdet med Opel Corsa Super 1600 fortsætte i 2001 og afsluttes i tide til 2002-sæsonen.

"Vores samarbejde med det internationale udviklingscenter i Rüsselsheim giver sig til kende på en lang række områder", siger projektleder, Robert Kübel fra OPC (Opel Performance Center), hvor Opels deltagelse i motorsport styres. "Vi samarbejdede direkte med afdelingen for formgivning og udviklede et "bur", der giver os tredobbelt vridningsstivhed i chassiset".

Udviklingen af Corsa Super 1600 begyndte i juli, og vognen blev bygget hos Ray Mallock Ltd. i England, en gammel samarbejdspartner for Opel, der også fremstillede Astra Kit Car. Som tilfældet var med Opel V8 Coupé til det tyske touring mesterskab, Vectra til det tidligere Super Touring Mesterskab og Astra Kit Car til rally, viser Opel Performance Center Corsa designstudiet kun kort tid efter at den almindelige Corsa model kom på markedet.

Seks trins gearkasse
Motorsportsmodellen af Opel Corsa får en firecylindret 1,6-liter 16-ventilet ECOTEC-motor, der udvikler cirka 200 hk. Som produktionsmodellen har den forhjulstræk, forhjulene er ophængt i McPherson fjederben og baghjulene i en kompound aksel. Den har en sekstrins gearkasse med sekvensskift. Indtil videre har FIA lagt sig fast på en køreklar vægt på 950 kilo og en minimumvægt på 1.100 kilo inklusiv fører og observatør. Ingeniørerne bag Corsa Super 1600 har allerede taget højde for de sikkerhedsforanstaltninger, der bliver gældende i 2002.

"Ved udviklingen af Corsa Super 1600 var vi i stand til at trække på de store erfaringer fra Opel Astra Kit Car, der i forskellige lande med succes har deltaget i sporten gennem tre år", siger Robert Kübel.

Ifølge FIA's reglement skal en Super 1600-bil beregnet til kørsel på fast belægning kunne sælges til private for ikke over 100.000 amerikanske dollars. En anden regel, der tager sigte på at begrænse omkostningerne, er forbudet mod brug af titanium, magnesium og kulfiberforstærkning (med undtagelse af indvendige enkeltlags beklædninger).

Desuden foreskriver reglerne, at mange komponenter ikke må ændres i homologeringsperioden for derved at forhindre bekosteligt udviklingsarbejde på selve bilen og de forskellige komponenter.

Under det tidligere Kit Car reglement var ny homologering tilladt årligt eller endda indenfor perioder på tre måneder.

"Med disse klare begrænsninger for pris og udviklingsarbejde tror vi, at Super 1600-biler som Opel Corsa vil blive absolut interessante for mange private førere og hold" siger Opels motorsportsmanager, Volker Strycek.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.