• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. oktober 2006 - FDM

Advarsel fra FDM

FDM: Fupmagere forsøger at score penge på dit bilsalg

FDM: Fupmagere forsøger at score penge på dit bilsalg. FDM: Fupmagere forsøger at score penge på dit bilsalg.

FDM
FDMs rådgivning får flere og flere henvendelser fra folk, som bliver kontaktet af fupmagere fra udlandet i forbindelse af salget af deres bil. Det får nu FDM til at gå ud med en advarsel til bilister, der forsøger at sælge deres bil via nettet.

Overvejer du, eller er du ved at sælge din bil via nettet, så skal du være ekstra opmærksom, hvis du modtager en mail fra en udenlandsk køber. FDM er blevet kontaktet af flere medlemmer, som har modtaget en mail fra potentielle købere fra fjerne destinationer som Forende Arabiske Emirater eller Saudi Arabien, som oplyser at de ønsker at købe den brugte bil, som de har sat til salg på en dansk internetside. I virkeligheden er der tale om et fupnummer, hvor det handler om få franarret nogle penge fra sælgeren.

Fupmageren benytter sig af en ganske enkel metode. De aftaler at købe bilen ubeset og med forudbetaling. Herefter sender de en check på et alt for højt beløb. Efterfølgende skriver de en mail, hvor de gør opmærksom på, at de 'desværre' har sendt for mange penge og beder sælgeren overføre det overskydende beløb.

"De håber på, at bilsælgeren vil indløser checken, hvorefter banken vil kreditere beløbet til sælgerens konto, i tiltro til at der er dækning for checkens beløb. Det er nemlig ikke alle der tænker over, at der kan gå op til 20 dage før det er afklaret, om der er dækning for checken eller ej. I mellemtiden håber køberen på, at sælgeren hopper på deres fupnummer og overfører 'det overskydende beløb' med det samme," siger Casper Schad, jurist i FDMs rådgivning.

Når det senere viser sig, at der ikke er dækning for køberens check, vil banken kunne kræve beløbet tilbagebetalt af sælgeren, der har modtaget beløbet. Til gengæld vil sælgeren opleve, at den før meget interesserede køber er som sunket i jorden. For sælgeren er det umuligt at få pengene igen. Kontoen, som køberen har oplyst, er placeret i et land, hvor bankhemmelighed er lovmæssigt bestemt, og end ikke en stævning kan tvinge banken til at oplyse navnet på kontohaveren.

FDMs juridiske afdeling har i løbet af de sidste par måneder fået flere henvendelser fra bilsælgere der blevet forsøgt snydt på Internet, men som heldigvis har anet uråd.

"Vi har ikke hørt om folk, der er blevet snydt endnu, men vi får mange henvendelser fra medlemmer, som har modtaget disse mails. Derfor synes vi, at det er vigtig at advare offentligt mod disse svindlere, og dermed forhåbentligt forhindre, at der er nogen, der bliver snydt," siger Casper Schad.

Så hvis du modtager en mail, der indledes i stil med: "I am interested in the purchase of your car advertised on one of the best internet market site in DENMARK. I am very ok with the details you have provide on the internet advert and I want to buy it as soon as possible", så lyder rådet fra FDM: tryk på delete-tasten.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.