• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. oktober 2006 - De Danske Bilimportører

Personbilsalget faldt

Stigning i varebilssalg - personbilsalget faldet en smule

Stor stigning i salget af last- og varebiler personbilsalget faldet en smule. Stor stigning i salget af last- og varebiler personbilsalget faldet en smule.

De Danske Bilimportører
Det er gået både op og ned for september måneds samlede bilsalg herhjemme. Mens salget af last- og varebiler fortsætter den gode formkurve opad, er personbilsalget stadig lidt i dvale oven på sommeren. De Danske Bilimportører forventer dog stadig en samlet stigning for hele 2006 i forhold til 2005.

Statistikkerne for bilsalget i september i år er netop blevet opgjort. De viser blandt andet, at personbilsalget er faldet en smule i forhold til samme periode sidste år. 12.302 personbiler er blevet indregistreret i september mod 12.634 i samme måned sidste år. Det giver et beskedent fald på 2,6 procent. Et fald, der ikke umiddelbart vækker bekymring hos De Danske Bilimportører:

"Selvom personbilsalget er faldet en smule de seneste par måneder, har personbilsalget i 2006 indtil videre været 6,8 procent højere end i samme periode i 2005. Så det er vores klare forventning, at 2006 samlet set bliver endnu et godt år for personbilsalget herhjemme," siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører, og fortsætter:

"Naturligvis vil vi følge udviklingen i personbilsalget tæt de kommende par måneder for at se, om udviklingen fortsætter, eller om der blot er tale om periodiske udsving. Indtil videre er det for tidligt at tale om en vedvarende negativ tendens i personbilsalget."

Mens personbilsalget har stået stille de seneste par måneder, har salget af last- og varebiler fortsat flotte stigningskurver. Salget af varebiler er steget fra 4.998 til 5.425 i forhold til september 2005, mens lastbilsalget i samme periode er steget fra 495 til imponerende 1.125.

"Salget af lastbiler er rigtig flot, og det viser, at man med rette kan have gode forventninger til det samlede salg for hele 2006. Allerede nu er lastbilsalget steget med 15,6 procent i forhold til 2005," siger Bent Mikkelsen, og fortsætter:

"Salget af varebiler følger også godt med lastbilsalget og har indtil videre haft en samlet stigning på 13,4 procent i forhold til 2005. Salget af varebiler har fordelt sig med henholdsvis 26,3 procent til private, mens 73,7 procent er blevet solgt til erhverv."

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.