• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. oktober 2006 - FDM

Køb vinterdæk i tide

Nye krav til vinterdæk i Tyskland kan støvsuge markedet

Nye krav til vinterdæk i Tyskland kan støvsuge markedet Nye krav til vinterdæk i Tyskland kan støvsuge markedet

FDM
Selv om sandalerne og solvognen dårligt er pakket væk, er der god grund til at tænke på vintervejret allerede nu. Nye regler i Tyskland betyder, at de tyske bilister skal investere i vinterdæk, og det kan få betydning for dækmarkedet i det nordlige Europa.

"Vi ser hvert år, hvordan bilisterne ender i grøften eller ikke kan komme frem, fordi de bliver overrasket over den første sne. Dagen efter står bilisterne i kø for at købe vinterdæk, og mange bliver skuffede, når de får besked om, at de ikke kan få de dæk de ønsker, fordi de er for sent ude. Derfor er FDMs råd, at man allerede nu investerer i vinterdæk og sørger for at sætte dem på bilen, inden snevejret for alvor melder sig," siger bilteknisk redaktør på Motor, Søren W. Rasmussen.

FDM anbefaler dermed, at alle bilister, der påtænker at køre i vintervejret, sætter vinterdæk på bilen. Denne anbefaling underbygges af en ny test, hvor der er blevet foretaget 150 bremsemålinger fordelt på fem bilmodeller med forskellige typer dæk på tre typer underlag.

"Testen viser, at hvis man ønsker at køre i vintervejr, så skal man have vinterdæk på bilen uanset dækstørrelse. Bremselængden øges markant, hvis man har sommerdæk på bilen, og det kan give farlige situationer i trafikken. Samtidig er der sket en stor udvikling af biler, dæk og sikkerhedsudstyr og det gør, at FDM anbefaler vinterdæk til bilen," siger Søren W. Rasmussen.

Det er dog ikke ligegyldigt hvilke dæk man sætter på bilen. Den nyeste test af vinterdæk fra FDMs søsterklub ADAC viser, at ikke alle dæk med det kendte M+S mærke er lige velegnede til vinterkørsel. Derfor bør man også kigge efter et lille symbol bestående af et bjerglandskab med snefnug i forgrunden, når man vælger dæk.

"Dæktesten viser, at der er meget stor forskel på vinterdæk. Discountmærker uden det nye snefnugs-mærke er ikke egnede til kørsel i vintervejr, og derfor bør man sikre sig, at vinterdækkene har denne mærkning. Der bliver solgt en del dæk under betegnelsen vinterdæk i Danmark, men hvis de ikke bærer snefnugsmærket anbefaler FDM, at man holder sig fra dem," siger Søren W. Rasmussen.

Har man desuden planer om at tage bilen med til Tyskland i vinterhalvåret, bør man også sætte vinterdæk på bilen for at undgå problemer med de tyske myndigheder, som fra denne vinter kræver, at man kører med dæk, der er egnet til vejrforholdene.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.