• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. oktober 2006 - FDM

Kvinder og brugte biler

Kvinder sikrer sig ikke godt nok, når de køber brugt bil

Kvinder sikrer sig ikke godt nok, når de køber brugt bil. Kvinder sikrer sig ikke godt nok, når de køber brugt bil.

FDM
FDM har fået Gallup til at spørge 214 kvinder om deres adfærd i forbindelse med køb af brugt bil. Undersøgelsen viser, at kvinderne er ikke gode til at tage forholdsregler, når de køber brugt bil.

"De fleste kvinder prøvekører bilen og godt halvdelen spørger til tidligere skader eller beder om at se servicebogen. Men de glemmer at undersøge nogle af de vigtige ting som fx behovet for kommende reparationer, eller hvornår tandremmen sidst er skiftet. Vores erfaringer er, at stort set alle brugte biler har større eller mindre fejl, og da mange vælger at sælge deres brugte bil, før den skal til større serviceeftersyn, så det er en god idé at få bilen undersøgt, inden man skriver under på købet uanset om man køber den privat eller hos en forhandler. Det kan også bruges i en forhandlingssituation om prisen", siger Helle Brasch, jurist i FDMs rådgivning.

Kun hver tredje kvinde (35 %) får en fagmand til at se på bilen inden købet, selv om det ofte vil kunne spare dem for mange ubehagelige overraskelser efterfølgende. Under hver fjerde (23 %) undersøger bilen for restgæld og kun hver fjerde (24 %) får skrevet særlige aftaler ind i salgskontrakten.

Netop når det gælder salgskontrakten viser undersøgelsen, at kvinderne desværre er lidt dårligere end mændene til at få en skriftlig aftale på bilkøbet. Hele 40 % oplyser, at der ikke blev lavet en skriftlig aftale på bilkøbet mod 33 % af mændene. Til gengæld er kvinderne gode til at få nedslag i pris. Over hver fjerde (27 %) kvinde formår at få et nedslag i prisen på over 10.000 kr.

"Sørg for at få alle aftaler vedrørende købet skrevet ind i slutsedlen. Så er det langt nemmere at gøre et krav gældende mod sælger, uanset om det er en forhandler eller en privat, hvis bilen ikke lever op til det lovede", siger Helle Brasch.

Når kvinderne skal vælge bil søger de i højere grad end mændene rådgivning hos venner og familie. 73 % af kvinderne træffer beslutningen om at købe brugt bil sammen med manden i husstanden. Kun hver anden (50 %) mand inddrager kvinden i beslutningen. 14 % af kvinderne træffer beslutningen selv.

Sikkerhedsudstyret er langt vigtigere for kvinderne end mændene. Således svarer hver tredje kvinder (34 %), at sikkerhedsudstyr er den vigtigste ting, når der skal købes brugt bil, mod kun 15 % af mændene. Prisen er dog med 37 % den vigtigste faktor, når den brugte bil skal vælges.

Kvinderne i undersøgelsen er i alderen 25-49 år og har alle købt brugt bil inden for de seneste tre år. Over hver tredje (37 %) har købt den brugte bil hos en autorisret forhandler, lidt over hver femte (22 %) hos en brugtvognsforhandler, mens 40 % har købt bil privat. Størstedelen (77 %) køber en bil, der koster under 125.000 kr. og over en tredjedel ofrer max 50.000 kr. på den brugte bil. En tredjedel (32 %) køber en bil, der er mere end 10 år gammel, mens godt hver fjerde (22 %) vælger en bil, der er under 5 år gammel.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.