• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. september 2006 - Nissan

Ny Nissan Qashqai

Nissan præsenterer en ny såkaldt crossover Qashqai

Nissan præsenterer en ny såkaldt crossover Qashqai. Nissan præsenterer en ny såkaldt crossover Qashqai.

Nissan
Qashqai er navnet på en helt nyt kompakt såkaldt crossover, som Nissan vil markedsføre på det europæiske marked fra februar 2007. Nyheden er netop blevet præsenteret i Paris af præsident og administrerende direktør for Nissan, Carlos Ghosn.

Qashqai - der udtales Kashkai - er inspireret af konceptbilen af samme navn, der blev vist første gang under biludstillingen i Geneve i 2004. Qashqai hører til i segmentet mellem personbiler og firehjulstrækkere, der internationalt går under betegnelsen crossover. Qashqai har både de slanke linjer som en dynamisk personbil og nederste et karakteristisk SUV design med markante skærme, ekstra frihøjde og en skulderlinje, der hæver sig bagtil og minder om Nissan Murano.

Qashqai er målrettet bilkøbere, der ønsker et mere dynamisk design end det, de finder i en mellemklasse personbil, men som på den anden side ikke ønsker en traditionel firehjulstrækker.

Størrelsesmæssigt ligger Qashqai mellem hatchbacks i C-segmentet og SUV segmentet. Akselafstanden er 2,63 meter, højden 1,61 meter, bredden 1,78 meter og totallængden er 4,31 meter. Qashqai er ca. 10 centimeter længere end en typisk hatchback, men 15 centimeter kortere end de fleste SUV. Den er 10-15 centimeter højere end en normal hatchback, men op til 13 centimeter lavere end en SUV.

Bag rattet har føreren en fornemmelse af at sidde i et cockpit med en klar opdeling mellem førersædet og resten af kabinen. Instrumenterne er dybt nedfældet i instrumentbordet med tydelig inspiration fra sportslige biler. Midterkonsollen er højere end i en normal personvogn og bidrager til cockpit fornemmelsen bag rattet. Ellers fremstår omgivelserne på forsæderne og i resten af kabinen meget luftige og rummelige.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.