• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. august 2006 - Saab

Næste års Saab er klar

2007 9-3'er med nyt design i cockpittet præsenteres nu

07-udgave af Saab 9-3 med nyt design i cockpittet præsenteres nu. 07-udgave af Saab 9-3 med nyt design i cockpittet præsenteres nu.

Saab
Nu præsenteres en ny veludstyret 07-udgave af Saab 9-3 på det danske marked. Priserne begynder ved 352.500 kroner for en sedan med 122 hk - interessen vil dog samle sig om versionen med 150 hestes turbomotor til 395.000 kroner - og versionen med samme motor forsynet med Hirsch-tuning ydende 195 hk til kun 18.000 kroner mere.

Saab 9-3 Performance har fået nyt design i cockpittet, 17 tommer alufælge, multifunktionsrat i læder, klimaanlæg, audiosystem med syv højttalere og 150 watt forstærker med radio og cd-afspiller, indfarvede skørter, tågelygter, fartpilot, varme i forsæderne, eldrev på sideruderne både for og bag. Med undtagelse af modellen med den mindste motor har bilen også sportsundervogn.

Saab 9-3 Performance fås også med 120 og 150 hestes common rail dieselmotor. Priserne er henholdsvis 425.600 og 458.000 kroner for sedanen.

9-3 Performance fås som Combi model til 20.000 kr. i merpris.

Som altid er Saab 9-3 bygget op omkring personen bag rattet. Ligesom i et flys cockpit er betjeningen af bilen gjort nemmest og sikrest mulig - med stor vægt på at skabe den rigtige kørestilling ved at tilbyde gode muligheder for at justere både sæde og rat.

De vigtige instrumenter ses som en halvcirkel - placeret i logiske grupper med de mest anvendte nemmest at nå og mest centreret i synsfeltet. Gearskiftet er kort og ligger godt i hånden.

Det vigtigste instrument er speedometeret, som har tallene sammenpresset over de 140 km/t - ved siden af sidder en mindre omdrejningstæller og en skala, der viser tankindhold, kølevandstemperatur og turbotryk. Instrumenterne er hvide på sort baggrund - og er belyst grønt, idet Saab altid har ment, at den farve er den mest afslappende ved nattekørsel.

Håndbremsen er placeret næsten skjult i kanten på midterkonsollen mellem forsæderne. Den har en Z-formet knap, er selvjusterende og nem at bruge. I sand Saab tradition er tændingen fortsat placeret ved siden af håndbremsen. Nu virker den elektronisk, idet den mekaniske låsning i bakgear er erstattet af en elektronisk lås på ratstammen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.