• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. december 2000 - Volvo

Royalt skulderklap

International sikkerhedspris til Volvo Cars Safety Centre

Prins Michael af Kent var særdeles interesseret, da han for nylig aflagde besøg på Volvo Cars Safety Centre. Prins Michael af Kent var særdeles interesseret, da han for nylig aflagde besøg på Volvo Cars Safety Centre.

Volvo Cars Safety Centre har modtaget "The Prince Michael International Road Safety Award" som vinder af kategorien "Vehicle Driver and Passenger Safety Award". At Volvo Cars har en særlig position inden for bilsikkerhed, understreges af, at det nu er sjette gang siden 1989, den svenske bilproducent vinder prisen.

Prisen blev overrakt af HKH Prins Michael af Kent ved besøg på Volvo Cars Safety Centre for nylig. "Volvo har altid vist stor kompetence, når det gælder sikkerhed, og jeg har aldrig tidligere set noget, der kan måle sig med Volvo's Safety Centre", udtalte Prins Michael efter at have overværet en crash test mellem to personbiler.

Prisen blev stiftet i 1987 på initiativ af Prins Michael, fordi han ønskede at skabe større opmærksomhed om bil- og trafiksikkerhed. Formålet er at påskønne de forskere, der arbejder på at forbedre trafiksikkerheden i Storbritannien. Men i år går prisen til en indsats, der vil være med til at øge trafiksikkerhed over hele verden.

Prisen støttes af The British Standards Institution, og som det fremgår af oversigten, er det sjette gang, Volvo Cars modtager prisen:

2000 Volvo Cars Safety Centre

1998 Inflatable Curtain (airbag-gardin) i Volvo S80

1997 Volvo S40/V40

1994 SIPS (Side Impact Protection System) i Volvo S80

1990 Integreret barnesæde i Volvo 960

1989 Mekanisk seleforstrammer

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.