• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. august 2006 - Skoda

Skoda runder milepæl

Alle tiders Skoda-produktion på 10 mio. biler

Alle tiders Skoda-produktion på 10 mio. biler. Alle tiders Skoda-produktion på 10 mio. biler.

Peter Lorenzen, Skoda
Skoda Auto har produceret 10 mio. køretøjer siden 1905, hvor de første biler blev færdiggjort på fabrikken i Mlada Boleslav. Den 13. juli i år rullede jubilæumsbilen, en sølvgrå Octavia Combi elegance 2.0 Tdi ud af produktionen.

Historien om automobilproduktionen i Mlada Boleslav startede i 1905 da Vaclav Laurin og Vaclav Klement besluttede sig for at stoppe produktionen af cykler, og kort efter besluttede sig for i stedet at fremstille motorcykler og biler.

Den allerførste model, der blev produceret i Mlada Boleslav var Voiturette A - en lille økonomisk letvægter. Fabrikken fremstillede omkring hundrede af denne type.

Laurin og Klement formåede allerede på et tidligt tidspunkt af deres bilproduktion at nå vidt ud på verdens markeder; heriblandt New Zealand og Japan. Desuden ansatte fabrikken mange nye medarbejdere samtidig med at de fra begyndelsen var utroligt nytænkende på det teknologiske felt. Et godt eksempel er motoren, der blev installeret i L&K FF (1907), som var en af verdens første motorer med 8 cylindre.

Sammenlægningen med VW gruppen er en af de vigtigste milepæle i Skodas historie. Fra oprindeligt bare en model med en årlig produktion på 170.000 biler og en eksport til 30 lande overvejende til Mellem- og Østeuropa, er produktionen mere end tredoblet.

Det forventes, at Skoda i år producerer og sælger over 500.000 biler.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.