• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. juli 2006 - Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører

Stigende bilsalg

Personbilsalget steg med 11 procent i første halvår

Toyota Avensis er med svimlende 773 solgte eksemplarer. VW Passat solgte 596 og blev dermed nr. to. Toyota Avensis er med svimlende 773 solgte eksemplarer. VW Passat solgte 596 og blev dermed nr. to.

Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører
I årets første seks måneder er salget nye personbiler steget med 11 procent i forhold til samme periode sidste år. I juni blev der alene indregistreret 17.035 nye personbiler, hvilket er en fremgang på 12 procent i forhold til samme måned sidste år.

De privates bilkøb steg med 10 procent i 1. halvår sammenlignet med samme periode sidste år. I juni købte de private 10.699 biler mod 9.920 i juni 2005, hvilket er en stigning på 8 procent.

"Vi kan med glæde konstatere, at salget af personbiler fortsat udvikler sig positivt. Den gode økonomi får mange bilejere til at udskifte deres ældre bil med en ny og dermed mere sikker og miljøvenlig bil," siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører. Han fortsætter:

"Vi kan dog samtidig konstatere, at danskerne fortsat køber flere mindre biler. I 1998 havde de mindste biler - lille klasse - en markedsandel på 24 procent. Den andel er nu steget til 35 procent."

"På baggrund af tallene for 1. halvår forventer vi, at det samlede personbilssalg i 2006 vil komme op i nærheden af 160.000. Det må vi på branchens vegne karakterisere som meget tilfredsstillende," slutter Bent Mikkelsen.

Salg af varebiler stiger svagere
Der blev indregistreret 8 procent flere nye varebiler i juni sammenlignet med juni sidste år. I første halvår er nyregistreringen steget med 14 procent.

I juni blev der indregistreret 1.443 nye varebiler til private. Det er uforandret i forhold til juni 2005, hvor der blev indregistreret præcis det samme antal. I årets første 6 måneder har de private købt 7 procent flere varebiler end samme periode sidste år.

"Vi kan allerede nu konstatere, at salget af varebiler ligger på et niveau, som indikerer, at det samlede salg vil sætte rekord i 2006 og runde 60.000 køretøjer. De nyeste tal for de privates køb af varebiler tyder dog på, at netop dette marked har nået et mætningspunkt," udtaler Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.