• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. juli 2006 - Pressemeddelelse Land Rover

Cabriolet Land Rover

Land Rover basismodel tilbage efter 19 år

Land Rover basismodel tilbage efter 19 år. Land Rover basismodel tilbage efter 19 år.

Pressemeddelelse Land Rover
Tæt på 60-året for Land Rovers fødsel, introduceres basismodellen nu igen på det danske marked, hvor den ikke har kunnet fås i 19 år. Den nye model - Land Rover Defender 90'' Soft Top har, i stedet for hardtop, presenning i kanvasfarvet materiale, som helt kan afmonteres, så bilen bliver åben.

"Vi mener, der er et marked for Defender 90'' Soft Top - både blandt mærkeentusiasterne og livsstilskunderne," siger direktør Per Temmesen, Land Rover Danmark.

Defender var den første af de nu i alt fem Land Rover modeller, og prototypen blev udviklet i 1947. Året efter blev den introduceret på markedet i den klassiske grønne Land Rover farve og med kanvasfarvet presenning.

Siden da har udviklingen formet sig som en kontrolleret evolution. For eksempel blev forlygterne flyttet fra kølergitteret til forskærmene i 1968. I 1993 fik den skivebremser på alle fire hjul, og i 1999 introduceredes den bomstærke dieselmotor Td5.

Også design og udstyrsniveau er udviklet hen ad vejen - og altid i respekt for den oprindelige idé om en minimalistisk firehjulstrækker - et unikt arbejdsredskab, der kan komme frem overalt. "Defenders ikonagtige status, dens unikke udformning og indbyggede eventyrlyst appellerer til dem, der sætter individualisme, frihed og image højt. Derfor forbindes bilen ikke længere alene med kørsel i vand, mudder og sand. Den har også holdt sit indtog i byens jungle," fortsætter Per Temmesen. Han tilføjer, at der fås en mængde ekstraudstyr til modellen, så man kan sætte sit eget personlige præg på Defender 90'' Soft Top.

Land Rover cabriolet
Presenningen giver mulighed for helt nye Land Rover oplevelser. "Siderne og den bageste del kan rulles op. Man kan også tage hele taget af og få vind i håret på en dejlig sommerdag. Defender 90'' Soft Top er således også en cabriolet - til meget fornuftige penge," oplyser importøren. Prisen på gule plader er kr. 205.740,- ekskl. moms.

I øvrigt har Defender 90'' Soft Top alle de dyder, som har gjort den til verdens mest alsidige 4x4. Med en kombination af overlegen trækkraft, mange gear-valgsmuligheder, effektiv motorbremsning og præcis transmission klarer den stigninger på op til 45 grader. Vanddybder på op til en halv meter er heller ikke noget problem. Td5 motorens høje maksimale drejningsmoment på 300 Nm leverer trækkraft ad libitum.

Kabinen præges af den forholdsvis nye midterkonsol i et råt og raffineret look, som matcher det stærke og praktiske vinylindtræk perfekt.

Lige så legendarisk som bilen selv er dens hårdførhed og kvalitet. Cirka 75 procent af alle Defender, som er produceret siden 1948, kører stadig, og der er mange udsagn fra ejere og brugere om legendarisk holdbarhed, solid teknik og enestående slidstyrke.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.