• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. juni 2006 - Pressemeddelelse - Range Rover

Range Rover 2007

Plus 64 % Nm og 54 % hk = Samme brændstoføkonomi

Range Rover model 2007 med unik dieselmotor. Range Rover model 2007 med unik dieselmotor.

Pressemeddelelse - Range Rover
Den nyudviklede turboladede V8 dieselmotor i Range Rover model 2007, der kommer i handelen i Danmark til efteråret, repræsenterer en unik og hidtil uset kombination af høj ydelse, udpræget raffinement og god kørselsøkonomi.

Motoren har et højeste drejningsmoment på hele 640 Nm, der er til stede fra 2.000 til 2.500 omdrejninger pr. minut. Allerede ved 1.250 omdrejninger pr. minut er de 400 Nm til rådighed - det er 10 Nm mere end den tidligere diesel-motors højeste drejningsmoment på 390 Nm.

Det ottecylindrede kraftværk yder 272 hestekræfter, og som øvrige Land Rover motorer er den af letmetal, kompakt og ekstremt stærk.

"TDV8 er en fantastisk motor, som vil gøre Range Rover til en endnu mere attråværdig bil - især på udprægede dieselmarkeder, hvor den vil appellere til kunder, der aldrig tidligere har overvejet at køre diesel," siger Phil Popham, Land Rovers administrerende direktør.

Accelerationen er kraftigt forbedret i forhold til den tidligere dieselmotor. Fra 0-100 km/t klares på 9,2 sekunder. Tophastigheden er elektronisk begrænset til 200 km/t. TDV8 kører 8,8 km pr. liter ved blandet kørsel efter EU-normen. CO2 emissionen er 299 g/km ved blandet kørsel. På trods af de højere ydelser er bilen blev 75 procent mere lydsvag.

Den nye model har sekstrins ZF intelligent skift automatisk transmission. Affjedringen er den samme som i Range Rover Supercharged, hvilket er lig med enestående håndterings- og kørselskomfort. Store Brembo forbremser er standard.

De to benzinmotorer, som blev introduceret sidste år - henholdsvis V8 kompressormotoren med 400 hestekræfter og V8'eren med almindelig indsprøjtning og 306 hestekræfter - fortsætter i 2007 modellerne.

"Off-road kørsel har aldrig været let. Terrain Response øger bilens off-road egenskaber, samtidig med, at føreren aflastes," siger Phil Popham. "Systemet forbedrer også on-road kørslen og er dermed et godt bevis på, at Land Rover går efter at tilbyde klassens bredeste vifte af egenskaber."

Nyt design i kabinen
Den nye Range Rovers kabine er fyldt med nyheder: Aflægningsmulighederne er forbedrede i form af blandt andet et nyt dobbelt handskerum. Airbagsystemet er udvidet, og centerkonsollens design mere retlinet. Der er elektronisk håndbremse, nyt instrumentbræt og væsentligt forbedret aircondition og ventilation.

Kontakter og audiosystem er forbedret, og der er mere træ- og metalfinish, som medvirker til en øget fornemmelse af luksus. Som supplement til varme i sæderne tilbydes kølefunktion som ekstraudstyr til de forreste sæder. Aktive nakkestøtter medvirker til at øge sikkerheden

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.