• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. juni 2006 - Pressemeddelelse - Audi

Audis dieseltriumf

Skrev historie ved at vinde Le Mans med en dieselmotor

Audi skrev historie ved at vinde Le Mans med en dieselmotor. Audi skrev historie ved at vinde Le Mans med en dieselmotor.

Pressemeddelelse - Audi
Audi skrev historie ved at vinde 24 timers Le Mans med en V12 dieselmotor. Foran 235.000 tilskuere kunne Audi R10 TDI, med kørerne Frank Biela, Emanuele Pirro og Marco Werner, køre den sjette og hidtil vigtigste sejr for Audi hjem. Vores egen Tom Kristensen og medkørerne Allan McNish og Dindo Capello fik en flot 3. plads med Audis anden R10 TDI.

Såvel tilskuere langs banen som fjernsynsseere oplevede en imponerende demonstration af Audis TDI racerbiler. Begge biler var med deres V12 dieselmotor og 650 hk de hurtigste og mest brændstoføkonomiske på banen. Tom Kristensen kørte desuden den hurtigste omgang på 3 minutter og 31,211 sekunder. Samtidig var han den første kører bag rattet på en LM P1 racerbil, som kunne køre 16 laps på en tankfuld. Derudover satte Audi også en ny distance rekord på 380 omgange.

Det lave brændstofforbrug gjorde, at Audi kun skulle i pit for at tanke på hver 14. omgang, hvorimod konkurrenter som kørte med benzinmotorer skulle i pit efter færre omgange. Det var desuden fantastisk at opleve, hvor stille en miljøvenlig racerbil med 650 hk kan være.

Audi har nu vundet Le Mans seks gange.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.