• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. juni 2006 - Pressemeddelelse - VW

Lav kubik - høj ydelse

VW's MPV med ny, brændstof-økonomisk benzinmotor

VW's populære MPV med ny, brændstoføkonomisk benzinmotor. VW's populære MPV med ny, brændstoføkonomisk benzinmotor.

Pressemeddelelse - VW
Som eneste producent i verden tilbyder Volkswagen en helt speciel motor med både direkte benzinindsprøjtning og dobbelt trykladning. Den nye motorteknik har netop haft premiere i modellen Touran, der er velanskreven som såvel rummelig børnecontainer på hvide plader som praktisk topersoners van på gule plader.

Den Danmarksdebuterende TSI-motor kompenserer for sin beskedne slagvolumen på 1,4 liter med turbolader og kompressor, som får den til at levere høj ydelse, kraftigt drejningsmoment og eminent brændstoføkonomi.

TSI med 140 hk
Der er p.t. udviklet to motorer i TSI-familien. Den, der nu kommer i Touran, yder 140 hk - fra 2007 forventes en 170 hk stærk version at følge. Det maksimale drejningsmoment på 220 Nm er allerede til rådighed fra 1.750 omdrejninger i minuttet og holdes på dette høje niveau helt op til 4.000 omdrejninger i minuttet. Udgangspunktet er en fire-cylindret 1,4 liters benzinmotor, mens løsenet er twincharger. Det vil sige dobbelt trykladning via kompressor og turbolader. Ved lave omdrejningstal komprimerer den motordrevne kompressor luften, ved højere omdrejningstal afbrydes den. Herfra tager turboladeren, der bruger udstødningsstrømmen, kompressionen. Fordelene ved kombination af mekanisk lader, altså kompressor, og turbolader er et imponerende drejningsmomentforløb, høj ydelse og lavt brændstofforbrug. Dermed er der både køreglæde og økonomi i TSI-teknikken.

Touran TSI med 140 hk med sekstrins manuel gearkasse som standard kører hele 13,3-13,5 km/l afhængigt af udstyrsniveau.

Flere sæder og andre forbedringer
Ingen anden bil i Tourans klasse tilbyder så meget plads, funktionalitet og variationsmuligheder i kombination med så omfattende sikkerhedsudstyr. ESP, ABS og seks airbags er standard ligesom aktive hovedstøtter på forsæderne. Fra produktionsuge 22 er forsædehovedstøtterne blevet sikkerhedsoptimerede, så de beskytter endnu bedre mod piskesmældsskader.

Fem sæder har hidtil været standard, men i en begrænset periode fås yderligere to ekstra sæder (tredje sæderække) bagerst i bilen uden beregning. Kommende Touran-kunder sparer dermed omkring 15.000 kroner og får plads til syv personer i deres kompakte bil.

Det righoldige standardudstyr til Touran kan suppleres både fra fabrikken og til eftermontering. De danske Volkswagen-forhandlere giver ti procents rabat på to såkaldte tilbehørspakker: Startpakke med stofbundmåtter foran, bagagerumsbakke og bagkofangerbeskyttelse i klar folie samt sportspakke med sænkningssæt og tagspoiler.

Touran TSI med syv sæder fås fra 341.799 kroner.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.