• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. juni 2006 - Pressemeddelelse VW

Trafikstyring til Hannover

Volkswagen Erhvervsbiler støtter VM i fodbold

Volkswagen Erhvervsbiler støtter VM i fodbold. Volkswagen Erhvervsbiler støtter VM i fodbold.

Pressemeddelelse VW
Projektet Integreret trafikstyring Niedersachsen skal sikre en bedre trafikafvikling under fodbold-verdensmesterskabet. Volkswagen Erhvervsbiler støtter projektet med 10 Volkswagen Multivan. De 10 biler er afleveret til Flughafentransfer Hannover GmbH, og det forventes, at bilerne under fodbold-VM i alt kommer til tilbagelægge ca. 500.000 km i forbindelse med shuttletransport i området omkring Hannover. Bilerne er udstyret med et telematiksystem, som udlæser trafikdata og straks kan registrere kø på vejene.

Sammen med politiets biler og distributionsbilerne fra apotekervirksomheden Transmed samler Multivan-bilerne data til projektet Integreret trafikstyring Niedersachsen i området omkring Hannover under fodbold-VM fra den 9. juni til den 9. juli 2006. Projektet, som ledes af it-virksomheden gedas, tester nye teknologier til registrering af trafiksituationer og trafikstyring. Projektet er blevet til i samarbejde med Signalbau Huber GmbH, Üstra Hannoversche Verkehrsbetriebe AG, Fraunhofer-instituttet IPK, VTCon og Verkehrsmanagementzentrale Hannover. Det skal anvendes til hurtigt at kunne registrere trafikinformationer - også i byer - og stille dem til rådighed for biler med navigationssystem. Hidtil har man kun haft adgang til sådanne data fra motorveje.

I forbindelse med det omfattende projekt bliver der stillet ca. 250 biler til rådighed af forskellige partnere, deriblandt Multivan-bilerne fra Flughafen Transfer GmbH. Bilerne er udstyret med softwaren CityFCD, der er udviklet af gedas og Fraunhofer IPK. Disse såkaldte floating cars fungerer som mobile sensorer, der sender målinger, som fx gennemsnitshastighed eller varighed af stilstand, via sms til trafikcentralen. Her bliver dataene blandet med data fra kameraer på broer og fra fotoceller, så man får et retvisende billede af trafiksituationen.

Denne kombinerede registrering af trafiksituationen er enestående i verden på grund af den høje datatæthed, og den giver mulighed for at vise den helt aktuelle trafiksituationen i byen på et meterstort digitalt kort. Hvis operatøren kan se på skærmen, at der fx opstår kø efter en VM-kamp, kan han udsende en advarsel om kø eller en ruteanbefaling via Traffic Messaging Channel (TMC). Alle bilister, der har TMC (version 4.0) i deres navigationssystem, kan modtage denne tjeneste under VM.

Dette nye system skal hjælpe med til at styre trafikken bedre til og fra de store begivenheder under VM. Hvis systemet fungerer tilfredsstillende, vil man tilbyde systemet i forbindelse med andre store begivenheder, fx de Olympiske Lege 2008 i Kina.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.