• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. juni 2006 - Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører

Afskaf registreringsafgift

DDB tager dom fra EF-domstolen til efterretning

DDB tager dom fra EF_domstolen til efterretning. DDB tager dom fra EF_domstolen til efterretning.

Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører tager dom fra EF-domstolen, om den danske beregningsmetode for moms og registreringsafgift på biler, til efterretning. I anledning af dommen udtaler adm. direktør Bent Mikkelsen:

"Vi tager EF-domstolens dom til efterretning. Sagen er én blandt mange sager, som har verseret gennem de sidste mange år omkring den ekstreme danske registreringsafgift. Der har været rejst flere sager både ved Landsskatteretten og EF-domstolen, hvilket for os er et bevis på, at det danske afgiftssystem ikke er enkelt og gennemsigtigt." Han fortsætter:

"For at undgå usikkerhed om fortolkningerne af reglerne så bør de danske politikere tage sagen i egen hånd og få ændret de danske registreringsafgifter, så vi får en mere forenklet registreringsafgift," siger Bent Mikkelsen.

I dag beregnes registreringsafgiften i Danmark på grundlag af bilens pris inklusive moms - dvs. af summen af bilens pris fra forhandler til forbruger plus 25 procent moms. Hvis Danmark i stedet anvendte en beregningsmetode, som følger EUs 6. momsdirektiv, ville en bil, som normalt koster 350.000 kr. i Danmark, i stedet koste 329.030 kr., og den danske bilkøber ville opnå en besparelse på 20.970 kr.

"Når der konstant er uklarheder om reglerne, er det et udtryk for, at det er på høje tid med en omlægning af den ekstremt høje, danske registreringsafgift. Hertil kommer, at der er mange andre særdeles gode grunde til at få reformeret registreringsafgiften, ikke mindst hensynet til miljø og trafiksikkerhed," siger Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.