• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. juni 2006 - Pressemeddelelse - FDM

FDM afviser vismænd

Øget afgift på private gulplade-biler er den forkerte retning

Øget afgift på diesel- og private gulpladebiler er et skridt i den forkerte retning, mener FDM Øget afgift på diesel- og private gulpladebiler er et skridt i den forkerte retning, mener FDM

Pressemeddelelse - FDM
Det økonomiske råd foreslår i sin halvårlige rapport at øge afgifterne på dieselbiler og biler på gule plader til privat anvendelse samtidigt med, at kørselsafgifter skal bruges til at begrænse trafikken. Men det ser FDM ikke som en holdbar løsning.

"Danske bilister er i forvejen belastet af verdens højeste bilafgifter, så vismændenes forslag går i den forkerte retning. Påstanden om, at dieselbiler ikke er mere miljøvenlige end benzinbiler demonstrerer med al tydelighed, at Det Økonomiske Råd har bevæget sig ind på et område, hvor rådets viden er begrænset. En moderne dieselbil udleder 15 - 25 pct. mindre CO2 end en tilsvarende benzinbil, og udstyret med et partikelfilter er den mere miljøvenlig end nogen benzinbil," siger FDMs administrerende direktør Thomas Møller Thomsen.

FDM tager også afstand fra vismændenes påstand om, at afgiften på gulpladebiler er et skattehul.

"Vismændene sætter tingene på hovedet. Problemet i Danmark er ikke, at afgiften på gulpladebiler er for lav, men at afgiften på almindelige biler er alt for høj. Det får familier uden børn til at købe biler uden bagsæde, mens børnefamilierne enten må bide i det sure æble og betale den rekordhøje registreringsafgift eller købe en mindre og mere umoderne bil," siger Thomas Møller Thomsen.

FDM er heller ikke meget for vismændenes forslag om, at kørselsafgifter skal bruges til at reducere trængslen.

"Folk bor nu engang, hvor de bor og arbejder, hvor de arbejder, og med de priser, der er på biler og brændstof herhjemme, kører danskerne ikke på arbejde i bil med mindre, det er den eneste reelle mulighed. Derfor vil kørselsafgifter ikke have den ringeste effekt på trængslen i myldretiden, men alene blive endnu en belastning for danske familier og ikke mindst pendlerne."

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.