• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. juni 2006 - Pressemeddelelse - Toyota

Faceliftet japaner

Toyota Avensis kommer i en ny udgave til september.

Toyota Avensis kommer i en ny udgave til september. Toyota Avensis kommer i en ny udgave til september.

Pressemeddelelse - Toyota
Til september kommer Toyota Avensis i en face-liftet udgave. Bilen præsenteres netop nu på Madrid Motor Show.

Avensis er Toyotas europæiske flagskib og har været en vigtig faktor i opbygningen af Toyota-mærket i Europa. Avensis er ikke alene udviklet og designet til det europæiske marked, den bygges også i Europa.

Den face-liftede Avensis vil kunne fås med en ny 2.0 liters D-4D-dieselmotor med 126 hk, og bilen har samtidig fået et mere frisk og sporty design både udvendig og indvendig samt bedre afstemning af affjedring og styretøj, der tilsammen giver en endnu bedre køreoplevelse.

Salget af den face-liftede Avensis vil starte i Danmark til september.

Flere varianter af dieselmotorer
Den face-liftede Avensis vil kunne fås med tre forskellige D-4D-dieselmotorer; henholdsvis den helt nye 2.0 liters D-4D med partiklefilter og 126 hk, en 2.2 liters D-4D med 150 hk og den store 2.2 D-4D Clean Power med 177 hk.

Med disse motorer forventer Toyota, at andelen af solgte Avensis udstyret med dieselmotorer vil stige, og samtidig vil den nye generation af dieselmotorer i andre Toyota-modeller være med til yderligere at øge Toyotas markedsandel på det globale marked.

Den nye 2.0 liters D-4D med 126 hk er en vigtig del af den nye generation af Toyota-diesel-motorer. Baseret på den avancerede 2.2 liters D-4D-motor og med en stor del af dennes teknologi, er motoren kraftfuld samtidig med, at den har god brændstoføkonomi.

Takket være anvendelsen af den nyeste teknologi og en reduceret motorvægt vil den nye dieselmotor kunne tilbyde en bedre ydelse, lavere brændstofforbrug, lavere støjniveau samt mindre CO2-udledning. Bilens udledning af CO2 er begrænset til 146 g/km (ved blandet kørsel). Motoren yder 126 hk og har et drejningsmoment på 300 Nm ved 2.000 til 2.800 omdr./min.

Den face-liftede Avensis er som standard udstyret med en 6-trins manuel gearkasse i alle biler med dieselmotor.

Benzinvarianter
De forbedrede køreegenskaber i den face-liftede Avensis kommer også til deres ret i modellerne med benzinmotorer. Alle benzinmotorerne er udstyret med avanceret teknologi, der forbedrer motorens ydelse og reducerer brændstofforbruget og dermed udledningen af CO2.

I Danmark vil den face-liftede Avensis komme på markedet med tre forskellige benzinmotorer: 1.8 liters VVT-i, 2.0 liters VVT-i og 2.4 liters VVT-i. Kunderne vil i nogle varianter kunne vælge mellem 5-trins manuelt gear eller 4-trins automatgearkasse. Til modellen med 2.4 liters motoren er en 5-trins automatgearkasse standard.

Endnu større køreglæde
Toyotas ingeniører har med udgangspunkt i feedback fra kunder evalueret ethvert aspekt af Avensis for at kunne forbedre den med hensyn til støjniveau, komfortniveau, præcisionen i styretøjet og stabilitet ved høje hastigheder.

Resultatet giver sig til udtryk i yderligere forbedringer af køreegenskaberne gennem en række tekniske forbedringer af affjedringen, styretøjet og bilens aerodynamik.

Ændringerne i undervognen forbedrer alle aspekter af køreegenskaberne og reducerer støj fra vejen, giver bedre kørekomfort og øget stabilitet i sving og ved opbremsning.

Sikkerheden
Toyotas Avensis er med sine fem Euro NCAP-stjerner en af de mest sikre biler i sin klasse. Avensis var en af de første biler i sin klasse, der opnåede denne høje placering, og de 34 point, den fik tildelt, placerer den stadig blandt de mest sikre biler i klassen.

Den nye udgave af Toyota Avensis lanceres i Danmark i starten af september. Priserne er endnu ukendte.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.