• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. maj 2006 - Pressemeddelelse - FDM

Børns sikkerhed koster

En ny barnestolstest viser, at der er stor forskel på barnestole

Overvejer du, at købe barnestol, så bør du vælge én af de modeller, der klarer sig godt i den seneste europæiske test. Overvejer du, at købe barnestol, så bør du vælge én af de modeller, der klarer sig godt i den seneste europæiske test.

Pressemeddelelse - FDM
Folk har store, flotte biler, fladskærme i børneværelserne og video i bilens hovedstøtter, og der promeneres stolt på byens hovedstrøg med den lækre barnevogn til 5.-6.000 kr. selv om den næppe nogensinde vil risikere at kollidere med andet end en anden barnevogn eller en kantsten. Men når barnestolen skal vælges, er der fortsat alt for mange, der spørger, om Isofix nu også er 1.000 - 1.500 kr. merpris værd? Ja, lyder svaret fra FDM, og resultaterne fra den seneste fælles europæiske barnestolstest peger i samme retning.

"Det er en god idé at vælge en barnestol med Isofix-beslag. Det gør stolene langt lettere at montere, forudsat at bilen har Isofix-forankring, og alene det giver en sikkerhedsfordel. Barnestolene bør være af et anerkendt mærke og bør købes i en specialbutik, hvor det også er muligt at få ordentlig rådgivning omkring monteringen, som især for bagudvendte stole kan være vanskelig," siger FDMs motorredaktør Leif Nielsen.

Den seneste barnestolstest underbygger dette. Her er 31 barnestole blevet testet. En del af stolene klarer sig dog så dårligt, at de næppe når de danske hylder, og hvis de gør, bliver det under andre navne, end dem som de går under i testen. Heldigvis er der også positive overraskelser.

"For første gang ser vi en stol, Maxi Cosi Tobi, med selekraftbegrænser, der ligesom på de voksne passagerer, nedsætter kraftpåvirkningen på kroppen ved en frontalkollision. Römer Kid Plus 06 i vægtgruppe II/III (15-36 kg) markerer sig denne gang som sædet med de bedste værdier i frontaltesten. Ellers er det generelt sådan, at sæder, der dækker flere vægtgrupper, får dårligere karakterer end dem, som kun dækker én gruppe," siger Leif Nielsen.

Der er i øjeblikket stor interesse for at købe selepuder, så lovens bogstav om særligt sikkerhedsudstyr kan overholdes. Men desværre kræver loven ikke selepuder med rygstøtte, så mange nøjes med den billigste løsning, der ingen beskyttelse giver ved en påkørsel fra siden. En besparelse på omkring 4-500 kr.

Læs testen her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.