• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. maj 2006 - Pressemeddelelse, Honda

Årets Miljøbil på vej

Dyremose: Bilafgiften skal baseres på CO2

Honda Civic Hybrid er kåret som World Car of the Year Award­ Greenest Car. Honda Civic Hybrid er kåret som World Car of the Year Award­ Greenest Car.

Pressemeddelelse, Honda
Nye vinde blæser i det danske Folketing. Den konservative skatteordfører Charlotte Dyremose foreslår, at afgiften på biler i fremtiden skal baseres på CO2-udledning og vægt, og et flertal i Folketinget bakker op. Det skriver Berlingske Tidende og dr.dk.

På samme tid er den nye Honda Civic Hybrid med den prestigefyldte pris ­"World Car of the Year Award­ Greenest Car" ­ netop blevet kåret som den mest miljøvenlige bil af en jury, bestående af 46 internationale motorjournalister.

"Med denne internationale pris manifesterer Honda sin førerposition inden for miljøvenlige biler. Den nye Civic Hybrid er en del af Hondas langsigtede målsætning om at fremstille sjove, dynamiske og på samme tid miljøvenlige biler. Nu ser vi langt om længe den indledende politiske udvikling, der muliggør en lancering af Hondas produktprogram af miljøbiler og i første omgang Civic Hybrid," kommenterer Hondas administrerende direktør i Danmark, Mikael Larsen.

Hjertet i Honda Civic Hybrid er et nyt, kompakt og mere effektivt Honda Hybrid System, der består af en ny 1,3-liters i-VTEC benzinmotor samt en assisterende elmotor (Integrated Motor Assist). Det nye Hybrid System er 5 % mindre end det forrige og giver samtidig 20 % mere effekt.

Standardudstyret med en trinløs variabel transmission (CVT) kan den nye 2006 Civic Hybrid deaktivere alle fire cylindre og udelukkende hente motorkraft fra den integrerede batterienhed ved stabil lav hastighed.

Civic Hybrid klarer 21,74 km/l ved blandet kørsel og har en CO2-udledning på 109 g/km. "Afgiftsforslaget fra De Konservatives skatteordfører giver os en forhåbning om, at den nye Honda Civic Hybrid kan komme til Danmark. Det afhænger selvsagt af, hvor markant en eventuel afgiftsnedsættelse på miljøvenlige biler vil blive. I mellemtiden må vi afvente den politiske udvikling, og det betyder, at lanceringsprocessen er på stand by", afslutter Mikael Larsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.