• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. maj 2006 - Pressemeddelelse, VW

Golf i Guinness

Langt på literen-rekord i Volkswagen

To stolte rekordindehavere. To stolte rekordindehavere.

Pressemeddelelse, Janne Degn Skalkam, VW
Golf 1,6 FSI med det australske ægtepar Helen og John Taylor bag rattet har kørt sig ind i Guinness' Rekordbog. Med en ny type Shell-benzin i tanken tog de på en 28.970 kilometers rejse jorden rundt på 78 dage med et brændstofforbrug på 22,2 kilometer pr.liter.

Under en efterfølgende verdensturné har eliten af Danmarks økonomikørere prøvet kræfter mod rekordindehaverne. Finalen blev gennemført i fire ens Golf 1,6 FSI, og det lykkedes brødrene Svend Erik og Niels Ove Nielsen at slå verdensmestrene med et sparsommeligt brændstofforbrug på 24,11 kilometer pr. liter. For fuldstændighedens skyld må det tilføjes, at det danske løb kun strakte sig over 300 kilometer, og at de internationale regler for økonomikørsel ikke er helt identiske med de danske.

Rekordbilen
Helen og John Taylor, der er blevet optaget i Guinness' Rekordbog, har tilbagelagt 28.970 kilometer på kun 78 dage i en Volkswagen Golf 1,6 FSI fyldt op med en ny type Shell-benzin. The Shell Fuel Challenge havde start og mål i London og førte gennem sytten europæiske lande, foruden Pakistan, Indien, Thailand, Malaysia, Australien, New Zealand, USA og Canada. Det er i sig selv en flot præstation, men rekorden er opnået på baggrund af et særdeles lavt benzinforbrug.

Rekordturen blev gennemført i en standard-Golf med 1,6 liters FSI-motor, og bilen opførte sig eksemplarisk under hele den strabadserende verdensrundrejse. Den firecylindrede motor i forbindelse med en sekstrins gearkasse med lette og korte skift har en letløbende gangkultur. FSI står for en højtudviklet benzinmotorteknologi, hvor brændstoffet sprøjtes direkte ind i forbrændingskammeret under højt tryk. Derved forbrændes kun præcis den mængde benzin, som er nødvendig. Det sænker forbruget og forbedrer ydelsen.

Rekord-Golfen blev undervejs tanket med en nyudviklet Shell-superbenzin med 95 oktan. Det nye brændstof har sammen med Taylor-parrets fremragende køreteknik bidraget til det bemærkelsesværdige resultat. Den officielle forbrugstal for den konkrete bil var 14,3 km/l, mens australierne opnåede et gennemsnitsforbrug på hele 22,2 km/l.

Flere rekorder
Helen og John Taylor er allerede flere gange blevet optaget i Guinness' Rekordbog. Det samme gælder Volkswagen, der f.eks. har gennemført langfartsøkonomikørsel med Lupo 3L under titlen "Jorden rundt på 80 dage" og senest "Touareg Experience 360".

Hver gang checker uafhængige Guinness-jurymedlemmer bilerne igennem før.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.