• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. december 2000 - De Danske Bilimportører

Rustkritik afvises

Bilimportørerne afviser FDM's kritik af nye bilers rustbeskyttelse

Forenede Danske Motorejere, FDM, har i det seneste nummer af bladet "Motor" rettet voldsomme angreb på rustbeskyttelsen af nye biler. Overskriften på forsiden er: "Nye biler ruster".

De Danske Bilimportører, der repræsenterer samtlige danske bilimportører, tager kraftig afstand fra FDM's påstande om den dårlige rustbeskyttelse på nye biler. Foreningens adm. direktør Bent Mikkelsen udtaler, at der i artiklerne i "Motor" totalt savnes reel dokumentation for de alvorlige påstande, der er fremført af FDM.

På trods af den dramatiske overskrift på forsiden om, at nye biler ruster, fremgår det rent faktisk af artiklen, at en lang række af de omtalte modeller har en glimrende rustbeskyttelse. Der er derfor ingen dækning for overskriften, og man må derfor spørge, fortsætter Bent Mikkelsen, hvad er FDM's formål med at fremsætte de alvorlige påstande. De Danske bilimportører kender ikke svaret.

En væsentlig del af FDM's dokumentation er tilsyneladende udtalelser fra en person, der lever af at foretage rustbeskyttelse af biler. Det forekommer temmelig indlysende, fortsætter Bent Mikkelsen, at hvis man spørger en person, der har en direkte økonomisk interesse i at foretage efterbehandling af rustbeskyttelse, så er svaret givet på forhånd. Ingen kan vel forestille sig, at den pågældende skulle anbefale, at der ikke foretages efterbehandling.

Det må give anledning til betydelig undren, at en organisation som FDM fremsætter så alvorlige påstande, uden at disse er underbyggede af neutrale, uvildige undersøgelser. Den svenske undersøgelse, som der også er henvist til i artiklerne, er kun gengivet sporadisk, uden nogen form konkrete henvisninger mærke for mærke.

Der foreligger tilsyneladende heller ikke sammenlignelige oplysninger, f. eks. af hvorledes de enkelte modellers rustbeskyttelse var for 5 år siden, sammenlignet med nu. Det afgørende er imidlertid, at der ikke foreligger nogen form for uvildige undersøgelser, der kan bekræfte FDM's påstande.

Hvis FDM havde ønsket det, kunne man have henvendt sig til neutrale, danske institutter, f.eks. Statens Bilinspektion og få foretaget sådanne undersøgelser. De Danske Bilimportører deltager gerne i et samarbejde om sådanne undersøgelse, men vi må tage afstand fra ensidige, tendentiøse undersøgelser, udført af personer, der har direkte økonomiske interesser i et givet resultat, slutter Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.