• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. april 2006 - Pressemeddelelse - FDM

Sommerdæk nu

FDM anbefaler: Nu skal sommerdækkene på bilen

Nu skal sommerdækkene frem. Nu skal sommerdækkene frem.

Pressemeddelelse - FDM
Foråret har ladet vente på sig, men som varmegraderne stiger og sneen forsvinder, stiger behovet for at skifte vinterdækkene ud med sommerdæk. FDM har gennemført en test af en række nye sommerdæk, og resultatet viser, at det ikke er ligegyldigt, hvilke dæk, man sætter på bilen.

"Alle dæk kan stå fast på en tør vej. Derfor er det især dækkenes resultater på våd vej, som FDM kigger på, når vi skal vurdere, hvilke dæk vi anbefaler bilisterne. FDM's nye sommerdæktest viser, at der er stor forskel på de bedste og de dårligste dæk," siger bilteknisk redaktør på Motor, Søren W. Rasmussen.

Regnvejrsland
Danmark har traditionelt mange regnvejrsdage i løbet af sommerdæk-sæsonen. Flere af de dæk, der klarer sig dårligt i testen, vil derfor ikke være særlig velegnede til det våde danske vejr.

Alle dæk er testet på bane og i et laboratorium for at kortlægge dækkets mange egenskaber. Ud over dækkets egenskaber på tør og våd vejr, testes dækket for dækstøj, rullemodstand og slidstyrke.

Overvejer man at sætte sidste års sommerdæk på bilen, er der et par ting, som man især skal være opmærksom på.

Forlæng levetiden
"Vi anbefaler at skifte, hvis der er under 3 mm mønster tilbage på dækkene, selvom loven kun kræver 1,6 mm. Det skyldes, at vejgrebet ellers mindskes markant på våd vej. Desuden skal man være opmærksom på, om dækkene har tegn på skader eller revner. Det er også en god idé at bytte dækkene, så for- og bagdæk i hver side skifter plads. Det forlænger levetiden af dækkene," siger Søren W. Rasmussen.

Samtidig anbefaler han, at vinterdækkene holder sommerhi et tørt og køligt sted stablet oven på hinanden. Inden dækkene stilles væk skal de rengøres.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.