• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. februar 2006 - Pressemeddelelse - Volkswagen

Ny conceptbil fra VW

Concept A er VW's bud på en nyskabende cross-over

Concept A er VW's bud på en nyskabende cross-over. Concept A er VW's bud på en nyskabende cross-over.

Pressemeddelelse, Henrik Hagen, VW
VW-studiet Concept A er en avantgardistisk krydsning imellem morgendagens sportsvogn og SUV. En cross-over, der kombinerer sportsvognsdesign og SUV elementer.

Den er et resultat af en ny epoke. Den er en Volkswagen med træk på alle fire hjul, og designet er lige så aggressivt, som det er æstetisk og viser de bedst tænkelige allround egenskaber. Concept A får verdenspremiere ved et særligt arrangement i Berlin, og vil blive vist offentligt frem på biludstillingen i Genève i begyndelsen af marts.

Concept A står for progressiv design-filosofi. Fronten i børstet aluminium giver sammen med de iøjefaldende forlygter et på én gang sympatisk og kompetent udtryk.

Blå gletsjer
Udvendig er Concept A lakeret i en halvgennemsigtig, gletsjer blå farve, Gletsjer metallic. Ved at blande små flager af glas i lakken opnås samme dybdevirkning som i piano lakering.

Bagklappen er todelt. Den nederste del ¿ under baglygterne ¿ kan svinges ud og til siden, så den kommer til at fungere som ladet på en pick-up. Nederst bagpå ses bilens to forkromede udstødningsrør.

Indvendig er der god plads og masser af lys. Og ønskes endnu mere lys og luft kan foldetages skydes helt tilbage til C-søjlen.

En realiserbar drøm
Concept A er visionen af den ideelle Volkswagen, men den er blot én af fremtidens mange varianter. I alle tilfælde gør Volkswagen dog gældende: Volkswagen skal være tilgængelig og kunne anskaffes af de fleste, og modelprogrammet skal udvides og udvikles i overensstemmelse med kundernes behov.

Og hvad skal man med en B-søjle? Dørene lukker imod hinanden. Det har den funktionelle fordel, at ind- og udstigning bliver lettere. Optisk binder håndtagene dørene sammen, og giver Concept A udseende af en todørs coupe.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.