• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. februar 2006 - Pressemeddelelse - FDM

FDM stikker EU et par flade

Danske politikere får deres første EU-nummerplade

Danske politikere får deres første EU-nummerplade foræret af FDM. Danske politikere får deres første EU-nummerplade foræret af FDM.

Pressemeddelelse - FDM
For at gøre politikerne opmærksomme på, at Danmark er et af de eneste EU-lande, der endnu ikke har indført EU-nummerplader, har FDM netop foræret de danske politikere et forslag til en dansk EU-nummerplade.

Skatteministeren er ved at løbe tør for ledige numre til de danske nummerplader, og et nyt nummerpladesystem vil derfor inden længe rulle ud på danske veje. I den forbindelse vil det være oplagt at indføre EU-nummerplader. Derfor har FDM benyttet anledningen til at spørge danskerne om deres holdning til EU-nummerplader.

"Tre ud af fire svarer, at de gerne vil have mulighed for at sætte en EU-nummerplade på deres bil. Den massive folkelige opbakning til EU-nummerplader overraskede os faktisk lidt. Vi håber, at politikerne vil lytte til befolkningens ønsker, og lade det være op til de danske bilister, om de vil have en EU-nummerplade eller ej", siger FDMs adm. direktør Thomas Møller Thomsen.

For at minde politikerne om FDMs synspunkt, har foreningen lavet ti ganske uofficielle EU nummerplader, som er sendt til skatteordførerne og skatteministeren, justitsministeren og transport- og energiministeren.

"Jeg håber, at de ikke falder for fristelsen og sætter nummerpladen på deres bil, for det ville være ulovligt. Til gengæld må Folketinget meget gerne sidestille danske bilister med de øvrige i Europa. På den måde kan bilisterne slippe for at klistre nationalitetsskilte på deres bil," siger Thomas Møller Thomsen.

FDMs direktør understreger, at foreningen ikke generelt har nogen holdning til EU, og at dette udelukkende drejer sig om valgfrihed til danske bilister.

Danmark er sammen med Polen de eneste EU-lande, der ikke har indført EU nummerplader. Valget mellem EU-nummerplade eller ej er indført i Sverige, Frankrig, England og Finland.

Undersøgelsen er udført af Loyalty Group og på spørgsmålet: "Skal danskerne have mulighed for at få en nummerplade med det blå EU-nationalitetsfelt som eks. Tyskland og Sverige?" svarer 75,2 pct. ja og 24,8 pct. nej.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.