• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. februar 2006 - Pressemeddelelse - Honda

Rekordår for Honda

Hondas bilsalg i Europa satte nye rekorder i 2005

Hondas bilsalg i 2005 i Europa satte nye rekorder, og væksten forventes at fortsætte i 2006. Hondas bilsalg i 2005 i Europa satte nye rekorder, og væksten forventes at fortsætte i 2006.

Pressemeddelelse - Honda
Honda offentliggjorde i dag, at virksomheden har opnået et rekordstort bilsalg i Europa med 285.924 solgte enheder i kalenderåret 2005 sammenlignet med en samlet nedgang i branchen på 0,7 %.

Det er andet år i træk, at Honda opnår et rekordstort bilsalg i Europa, og salgstallet udgør en stigning på 11,8 % i forhold til året før. Jazz-modellen har været en vigtig del af denne succes med et salgstal på 85.500 enheder. Den store succes med virksomhedens CR-V- og FR-V-modeller har også spillet en vigtig
rolle.

Tredje rekordår?
Honda satser nu på et tredje rekordår i 2006 og har offentliggjort sine planer om et salg på 310.000 biler, hvilket er en stigning på yderligere 8 % i forhold til 2005.

Den nye Civic 5-dørs, der introduceres i hele Europa, vil spille en vigtig rolle for at nå dette ambitiøse vækstmål. Honda introducerer desuden en ny Civic Hybrid, der har endnu bedre brændstoføkonomi, køreegenskaber og praktisk anvendelighed end den forrige model.

"Civic Type R-konceptet", der er indbegrebet af Hondas "sjov at køre"-filosofi, får sin debut på bilmessen i Geneve i slutningen af februar og skal sikre, at Honda fortsat lever op til kravet fra mange kunder om at bygge biler, der giver ekstra dynamisk køreglæde.

Honda vurderer, at virksomheden i dette kalenderår vil opnå de samme produktionstal for fabrikken i Swindon, England, som i 2005, nemlig 186.838 biler. Fabrikken vil producere den nye 5-dørs og 3-dørs Civic samt den nuværende CR-V. I Swindon er man desuden begyndt at samle dieselmotoren 2.2 i-CTDi, der vandt dette års pris "International Engine of the Year" i 2,0- til 2,5-liters kategorien. Derudover begynder fabrikken at forarbejde topstykker til dieselmotorer i 2006, et tegn på, at Honda i stigende grad decentraliserer sin produktion.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.