• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. januar 2006 - Pressemeddelelse - FDM

Folder for trafiksikkerhed

FDM: Danskerne skal fokusere mere på trafiksikkerhed

En ny folder skal få danskerne til at fokusere mere på trafiksikkerhed. Følger man rådene i folderen er risikoen for at komme galt af sted minimal. En ny folder skal få danskerne til at fokusere mere på trafiksikkerhed. Følger man rådene i folderen er risikoen for at komme galt af sted minimal.

Pressemeddelelse - FDM
Omkring 180.000 danskere vil i 2006 investere i en ny bil eller varebil. De nye bilejere vil udover servicebogen også finde folderen "Til lykke med din nye bil" i handskerummet, der minder om, hvad de kan gøre for at øge trafiksikkerheden.

"Til lykke med din nye bil"-folderen fokuserer på nogle få ting, som kan øge trafiksikkerheden væsentligt og dermed være med til at bringe antallet af ulykker ned.

"FDM håber, at 2006 bliver et år, hvor vi får endnu færre uheld, og al trafiksikkerhed starter med trafikanterne selv. Folderen henvender sig derfor til bilejerne og er en lille reminder om, hvad man selv kan gøre for at øge sikkerheden for både sig selv og andre i trafikken. Følger man rådene i folderen, er risikoen for at komme galt af sted i trafikken minimal," siger FDMs adm. direktør Thomas Møller Thomsen.

Internationalt samarbejde
Folderen er samtidig FDMs første aktivitet i forbindelse med FDMs deltagelse i det europæiske trafiksikkerheds samarbejde, European Safety Charter. I folderen er der bl.a. råd om, hvordan man indstiller nakkestøtten korrekt, fastspænde barnestolen og information om, hvad nye sikkerhedssystemer som ESP og airbag betyder for trafiksikkerheden. Folderen "Tillykke med din nye bil" er udarbejdet af FDM i samarbejde med De danske Bilimportører, Bilbranchen under Dansk Industri og Rådet for Større Færdselssikkerhed.

"Nutidens biler er langt mere sikre end før, men selv med det bedste sikkerhedsudstyr, så er det vigtigt at vide, hvordan ens nye bil fungerer. Det nye initiativ, som vi deltager i, betyder, at vi nu får endnu større fokus på trafiksikkerhed," siger Bent Mikkelsen, direktør for De Danske Bilimportører.

Selv om antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken er stødt faldende siden starten af halvfjerdserne, er der stadig behov for at fastholde fokus på trafiksikkerhed, hvis kurven skal fortsætte den rigtige vej.

Vigtige mål
"Et vigtigt mål er, at antallet af tilskadekomne og dræbte kommer endnu længere ned. Derfor er jeg glad for, at FDM og branchen har fundet sammen om dette initiativ for at øge trafiksikkerheden," siger transport- og energiminister Flemming Hansen.

Mange sikkerhedsaspekter er omtalt i færdselsloven, men der er mere man kan gøre for at øge trafiksikkerheden.

"Trafiksikkerhed handler ikke kun om at overholde færdselsloven. Færdselsloven skal selvfølgelig efterleves, men når alt kommer til alt, så vil man kunne nå længere, hvis alle trafikanter udviser hensynsfuld kørsel og tænker sig om, når de begiver sig ud i trafikken," siger justitsminister Lene Espersen.

Folderen indeholder også praktisk information om, hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude.

Folderen bliver lagt i handskerummet i alle nye biler fra 2006.

Hent brochuren som PDF (2 MB)

Fakta - Trafiksikkerhed

- 180.000 danskere forventer i 2006 at investere i en ny bil eller varebil

- 6 ud af 10 danskere har ikke indstillet deres nakkestøtte korrekt. Det betyder, at 1.200 danskere hvert år får piskesmæld som følge af et trafikuheld, og at 225 af dem søger om førtidspension.

- Flere undersøgelser har vist, at mange barnestole ikke er korrekt monteret eller ikke lever op til de sikkerhedskrav, som man bør stille som bilist. 63 procent af alle barnestole er helt eller delvist forkert monteret i bilen

- Hver tredje bagsædepassager involveret i en ulykke i Europa er et barn under 10 år

- Hvert år dræbes eller kvæstes 60.000 europæiske børn i biluheld fordi de sidder forkert i bilen. Mindst hver femte barn kunne helt slippe for skader, hvis alle sad i passende og korrekt monterede barnestole

- Hvis man bruger sele er sandsynligheden for at overleve en ulykke 300 % større

- Antallet af uheld vil kunne bringes ned, hvis bilisterne kører efter forholdene, hvilket også betyder, at man nogle gange skal køre langsommere og holde ekstra afstand pga. fx vejrforhold

- Det er vigtigt at placere sig rigtigt i trafikken ved bl.a. at holde til højre og i øvrigt vise hensyn til andre trafikanter

- Hvis dæktrykket ikke er korrekt eller dækket er nedslidt kan det have alvorlig betydning ved et uheld

- Bremsetest har vist, at bremselængden øges markant på våd vej og med nedslidte dæk. Derfor anbefaler FDM, at der mindst er 3 mm mønster på dækkene, selvom loven kun kræver 1,6 mm

- Ved regn, sne og is er det vigtigt at være særlig opmærksom på hastigheden og dækkets tilstand. Allerede ved hastigheder på 60 km/t kan der forekomme aquaplanning

- Undersøgelser fra Tyskland viser, at hver tredje bilist kører rundt med fejl på lygterne som fx sprungne pærer, fejlmonterede lamper eller ulovlige lygter

- Hvis lyset ikke rammer korrekt på vejen, kan det få konsekvens for bremselængden.

- Sikkerhedsseler og airbags kan mindske konsekvensen af et uheld, mens dæk, støddæmpere, bremser og lys tilsammen kan bevirke, at ulykke slet ikke ske.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.