• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. januar 2006 - Pressemeddelelse - Mazda

Sportskoncept fra Mazda

Mazda fremviste kompakt sportscoupé i Detroit

Mazda har afsløret en usædvanlig flot konceptbil med navnet Mazda Kabura. Mazda har afsløret en usædvanlig flot konceptbil med navnet Mazda Kabura.

Pressemeddelelse - Mazda
Der er gang i den hos Mazda for tiden. På biludstillingen i Detroit fremviste Mazda en usædvanlig flot konceptbil med navnet Mazda Kabura.

Mazda Kabura er en kompakt sportscoupe med baghjulstræk og en langsliggende 4-cylindret benzinmotor. Teknikken stammer i vidt omfang fra den nye Mazda MX-5, der netop er introduceret. Kabura er designet af Franz von Holzhausen, der er director of design på Mazdas amerikanske designcenter i Irvine, Californien.

Designerens drømmebil
Selvom Mazda Kabura er en konceptbil, er den alligevel mere end blot et udtryk for designerens fantasi og ideer. Den indeholder flere innovationer, som kunne blive til virkelighed i en fremtidig kompakt sportscoupé fra Mazda.

Eksempelvis kan den bageste del af det store glastag hæves under kørslen, hvilket har tre formål. Den fungerer som en tagspoiler, anvendes til ventilation af kabinen og øger hovedhøjden for passagerer bag i bilen.

Plads til tre
På trods af at Mazda Kabura har relativt kompakte udvendige dimensioner, er der plads til 3+1 i kabinen. Ved at give afkald på et traditionelt handskerum og ved at gøre instrumentbordet så fladt som muligt i højre side, har højre forsæde kunnet rykkes 15 cm længere frem end førersædet. Bag forsædet skabes der dermed plads til et sæde med næsten samme plads og bevægelsesfrihed som på sædet foran. Bag førersædet er der et nødsæde, der let kan klappes op og ned.

For at give let adgang til sæderne er der i højre side en ekstra sidedør lidt i stil med den, man finder på Mazdas sportsvogn RX-8. I Kabura er konceptet videreudviklet, således at bagdøren glider tilbage og ind i karrosseriet, når fordøren åbnes. I venstre side åbner en normal sidedør op til førersædet og nødsædet placeret bagved.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.