• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. januar 2006 - Pressemeddelelse - Audi

Kør med Tom K

Tom Kristensen lægger navn til Audi A4 gaderacer

Tom Kristensen lægger navn til Audi A4 gaderacer. Tom Kristensen lægger navn til Audi A4 gaderacer.

Pressemeddelelse, Ulla T. Ritter, Audi
Audi har på grund af sin succes i den tyske standardvognserie, DTM, valgt at markedsføre en A4 DTM Edition. I anledning af Tom Kristensen historiske 7 sejr på Le Mans, har Audi Danmark fået fremstillet en begrænset flåde af denne DTM version, som er benævnt Audi Tom K. Edition.

Denne flåde består af 15 nummererede biler. Nummereringen er diskret indgraveret i førersidens interiørliste, sammen med Tom Kristensens signatur. Ydermere vil kunderne få udleveret et diplom til markering af Tom K Edition. Derudover vil ejerne af disse 15 biler blive tilbudt en speciel køreteknikdag med Tom Kristensen i foråret.

Modificeret turbomotor
Audi Tom K. Edition er målrettet de kunder, som ønsker en endnu mere sportslig udgave af A4 2.0 T FSI seriemodellen. Bilen er produceret af Audis datterselskab quattro GmbH, og resultatet er en sportslig version med en ydelse på 220 hk i forhold til de 200 hk, som er i standardmodellen.

Drejningsmomentet er øget fra 280 Nm til 300 Nm. De ekstra 20 hk er opnået ved modifikationer såsom nye stempler, modificeret turbolader og en tilsvarende tilpasset motorstyring. Den ændrede gearing giver sig udslag i imponerende køreegenskaber: Audi Tom K. Edition accelererer fra 0-100 km/t på 7,1 sekunder, og tophastigheden er 247 km/t. Benzinforbruget er 12,3 km/l.

Sportsligt udstyr
Audi Tom K. Edition har omfattende standardudstyr af meget sportslig karakter. Bilen har S-line sportsundervogn fra quattro GmbH. Undervognen er sænket 20 mm og har en mere fast affjedring, og afspejler derved motorens merydelse. Bilen har desuden 18'' hjul i 15-eget DTM-design, og bremserskiverne foran er perforeret.

Bilen har desuden Recaro sportssæder med læder/alcantara indtræk, læder/alcantara sportsrat , dekorindlæg i carbon, kofangere med carbon skørt foran og carbon hækspoiler. Komfortudstyret omfatter blandt andet forlygtevaskeanlæg, fralægningspakke, belysningspakke, 2-delt og aflåseligt bagsæderyglæn, skisæk og klimaanlæg.

Audi Tom K. Edition koster 756.000 kr. Alle Audi forhandlere har et eksemplar af bilen stående i deres showroom.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.