• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. december 2000 - Opel

Agila hædret i Sverige

Den lille Opel Agila blev årets svenske familiebil

Opel Agila blev kåret sammen med søstermodellen Suzuki Wagon R+ Opel Agila blev kåret sammen med søstermodellen Suzuki Wagon R+

For femte gang har det svenske blad Motorföraren kåret "Årets Familiebil". I år har 12 af landets mest læste motorjournalister kåret Opel Agila, der deler hæderen med søstermodellen Suzuki Wagon R+.

"Årets Familiebil" skal være
+ praktisk
+ sikker
+ økonomisk - både hvad angår køb og i brug
+ et godt miljøvalg

Sören Sehlberg, chefredaktør for Motorföraren, siger, at kåringen i år var usædvanlig hårdfin. De to søstermodeller vandt med fire nomineringer foran Volvo V70 og Toyotas hybridbil Prius, der fik tre hver.

Agila er en biltype, som er stadig mere populær. I 1998 solgtes der 100.000 af dem i Europa - sidste år er salget steget til 250.000.

Agila sælges i Danmark med to motorstørrelser, nemlig en trecylindret på 1,0 liter ydende 58 hk og en firecyindret på 1,2 liter ydende 75 hk. Opel Agila opfylder de mijøkrav, som træder i kraft i 2006 - og den mindste motor kører 15,9 kilometer literen. Med 1,2 liters motoren klares 15,4 kilometer pr. liter benzin.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.