• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. december 2005 - Pressemeddelelse - Honda

Hæder til Honda

Honda Civic 2006 vinder pris i magasinet Motor Trends

Honda Civic har vundet det amerikanske magasin Motor Trends pris som årets bil i 2006. Honda Civic har vundet det amerikanske magasin Motor Trends pris som årets bil i 2006.

Pressemeddelelse - Honda
American Honda Motor Co., Inc. oplyser, at den helt nye Honda Civic har vundet magasinet Motor Trends prestigefyldte pris som årets bil i 2006. Prisen omfatter hele Civic Sedan- og Civic Coupe-serien, herunder den miljøvenlige Civic Hybrid og den højtydende Civic Si.

Motor Trends redaktion valgte Honda Civic blandt 28 nye eller væsentligt reviderede modeller - det største felt til dato. Bilen anerkendes for sin fremragende værdi, overlegenheden inden for sin klasse og for at være den væsentligste udvikling på området for nye biler i 2006. Testen fandt sted over en periode på to uger, hvor bilerne gennemkørte tusindvis af kilometer på både bane og vej og gennemgik flere dages visuel inspektion.

Gennemgribende ændring
"Under tilblivelsen af 2006-modellen gennemgik Civic den mest gennemgribende ændring i bilens 33-årige historie," udtaler John Mendel, vicedirektør for American Honda. "Den udgør hjørnestenen i Hondas sortiment, og vi er meget glade for, at Motor Trend har valgt at anerkende den nye Civics helt enestående egenskaber, når det gælder design, ydeevne, teknologi, sikkerhed og værdi."

Honda Civic 2006 sætter nye standarder for sikkerhed, teknologi og ydeevne inden for sit segment. Den rene og effektive i-VTEC-motorteknologi giver bilen mere kraft end nogensinde, men bilen kører ifølge det amerikanske miljøministeriums vurdering stadig 16,9 km pr. liter. Helt i tråd med Hondas 'Safety for Everyone'-initiativ har Honda Civic en høj standard, når det gælder sikkerhedsudstyr, herunder gardinairbags, frontairbags og ACE-karosseristruktur (ACE - Advanced Compatibility Engineering) som standard.

Udtryksfuldt eksteriør
Det mest iøjnefaldende ved 2006-modellen af Civic er dens udtryksfulde eksteriørdesign, det højteknologiske og rummelige interiør og den store køreglæde, den giver. Civic giver fører og passagerer hele syv muligheder for at nyde lydmæssig underholdning - herunder XM(R)-satellitradio, understøtning af MP3 og WMA og en medfølgende Apple(R) iPod(R)-adapter, som gør det muligt at slutte den populære musikafspiller til bilens lydstyringssystem.

Civic Hybrid giver dig det ultimative inden for ren og effektiv teknologi med en 1,3-liters i-VTEC-motor og den nye generation af Hondas IMA-teknologi (IMA - Integrated Motor Assist), som giver hybridbilen en estimeret brændstoføkonomi ved henholdsvis bykørsel og landevejskørsel på 20,83/21,68 km pr. liter og kategoriserer den efter amerikansk standard som et AT-PZEV-køretøj (AT-PZEV - Advanced-Technology Partial Zero Emissions Vehicle). Desuden kan Civic Hybrid i visse situationer deaktivere alle fire cylindere og køre udelukkende ved hjælp af elmotoren ved lave hastigheder.

Potentiale
Civic Si fremviser Civic-seriens store potentiale, når det gælder ydeevne med sin DOHC 2.0-liters i-VTEC-motor med 197 hk, der er forbundet til en 6-trins manuel gearkasse og et differentiale med begrænset slip.

Hovedparten af Civic-bilerne produceres og samles ved brug af lokalt fremstillede og globalt indkøbte dele i USA og Canada. Modeller af typen Civic Coupe og Civic Si produceres og samles udelukkende på Honda of Canadas fabrik i byen Alliston i den canadiske provins Ontario. Modeller af typen Civic Sedan produceres og samles primært på Honda of Americas fabrik i byen East Liberty i den amerikanske stat Ohio. Modeller af typen Civic Sedan produceres og samles også på Honda of Canadas fabrik i byen Alliston i den canadiske provins Ontario. Visse biler af modellerne Civic Sedan og alle biler af modellen Civic Hybrid produceres og samles på Honda Motor Co., Ltd.'s fabrik i Suzuka i Japan.

Tidligere Honda-vindere i Motor Trend:
* 1994 Honda Accord - årets importbil
* 1988 Honda CRX Si - årets importbil
* 1984 Honda Civic CRX - årets importbil
* 1980 Honda Civic - årets importbil

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.