• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. december 2005 - Pressemeddelelse - Saab

Sikre Saab

Sikkerhedstest i USA giver Saab højeste anerkendelse

Saab 9-3 får guld af Insurance Institute for Highway Safety. Saab 9-3 får guld af Insurance Institute for Highway Safety.

Pressemeddelelse - Saab
Saab 9-3 SportSedan får Guldmedalje i den første kåring med navnet 'Top Safety Pick - Gold Award', foretaget af det amerikanske Insurance Institute for Highway Safety.

Denne højeste anerkendelse understreger det høje sikkerhedsniveau, som i Saab 9-3 SportSedan beskytter fører og passagerer. Saab 9-3 SportSedan har tidligere fået de maksimale fem stjerner efter en test hos EuroNCAP.

Højeste udmærkelse
'Top Safety Pick - Gold Award' er den højeste udmærkelse, den gives kun til de-bedste-af-de-bedste som påskønnelse for den mest fremragende beskyttelse af personer i bilen, ved frontalt sammenstød, sideværts uheld og påkørsel bagfra ud fra erfaringerne fra instituttets tests.

IIHS crash tests vurderes fra 'god' til 'dårlig'. De allerbedste får en 'Best Pick' betegnelse. Saab 9-3 Sportsedan fik 'Best Pick' ved både frontalt og sideværts crash tests.

Crash tests udføres hos IIHS frontalt mod en sammenpresselig barriere med 64 kilometer i timen - 40 procent af bilens front i førerens side er udenfor barrieren.

Forloren firehjulstrækker
Sidetesten udføres ved at en deformerbar barriere, der skal ligne en stor 4-hjulstrækker, kastes mod bilen i førersiden med 50 kilometer i timen, så man kan måle kræfternes påvirkning.

Testen bagfra simulerer en uheld med 32 kilometer i timen, der skal forestille at ske mod en holdende bil. Derved måles den beskyttelse, sæder og hovedstøtter giver. Saab 9-3 SportSedan fik vurderingen 'God' i denne del af testen.

"Disse resultater er endnu et bevis på de evner og indsatsen, der karakteriserer ingeniørerne i Saabs afdeling for sikkerhedsudvikling ved konstruktionen af Saabs biler," siger Stig Nodin, chef for det svenske udviklingscenter, der hører under moderfirmaet GM Europe. "Imidlertid sigter vi altid mod at beskytte rigtige mennesker i rigtige uheld gennem det, vi hos Saab kalder Real-life Safety-strategien."

Computersimulation og crash tests
Denne strategi omfatter brug af computersimulering og crash tests, som skal afspejle, hvad der sker i virkelige kollisioner på vejene. Forsøgene opstilles på basis af data, indsamlet fra mere end 6.100 uheld med Saab biler på svenske veje.

Ved udviklingen af Saab 9-3 blev strukturen i den bærende konstruktion vurderet gennem egne indenhus tests og lovkrævede crash test med "passagerer" i forskellig størrelse i bilerne. Test med prototyper blev foretaget i laboratorierne og udendørs på flere måder og med forskellig hastighed.

FAKTA
Insurance Institute for Highway Safety er en nonprofit organisation, der arbejder med udvikling og kommunikation - den er starter af forsikringsselskaber. Den forsker i bilernes sikkerhedskvaliteter - og søsterorganisationen Highway Loss Data Institute behandler data og offentliggør oplysninger om, hvordan forsikringsudgifter til personskader, tyveri og skader varierer mellem forskellige bilmærker på det amerikanske marked.





BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.