• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. april 2000 - Citroën

Ny sæson i Citroën Saxo Cup

Med åbningsløbet på Jyllands-Ringen søndag den 7. maj starter en ny sæson i Citroën Saxo Cup. Feltet tæller det samme antal biler som sidste år, men til gengæld har godt halvdelen af de 17 biler nye kørere bag rattet.

Sidste års vinder af Citroën Saxo Cup, Bjarne Kragelund, er ikke med på den nuværende kørerliste, og Klaus Madsen, Gunnar Kristensen og Carsten Leveau har valgt at prøve kræfter med DTC.

Kørere som Marco Schümann og Jens Enemark, der placerede sig som nummer tre og fire i 1999 har naturligvis forventninger om topplaceringer i år. De øvrige kørere fra sidste sæson vil dog sikkert give dem kamp til stregen, og hertil kommer et par nye kørere i klassen med stor erfaring fra motorsport, som f.eks. Henrik Larsen, der har kørt det tyske standardvogns-mesterskab STW, og Peter Vesti som har kørt rally i mange år.

Klassen tiltrækker også debutanter som Jakob med det velkendte efternavn K for Kristensen, der sikkert kan indhente mange gode råd og vink i sin nærmeste familie.

Citroën Saxo Cup er en mærkeklasse og køres efter et stramt teknisk reglement, som sikrer, at det er kørernes talent (og held), som afgør placeringerne. Fra 1996 til og med 1998 blev klassen afviklet som en lejeklasse, hvor kørerne lejede bilerne og serviceringen af dem, men fra 1999 er bilerne, bortset fra tre, overgået til privat eje. I det omfang lejebilerne er ledige, kan de lejes for et enkelt eller flere løb ved henvendelse til Cup-arrangøren Jan Lundberg, såfremt den interesserede har en banelicens.

Med den store tilgang af nye og talentfulde kørere er der lagt op til en spændende sæson med en tæt dyst med de mere garvede kørere i klassen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.