• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. november 2005 - Pressemeddelelse - Mazda

Årets varebil

Mazda5 Van er årets varebil i Danmark 2006

Flot drejningsmoment og partikelfilter som standard er blandt årsagerne til titlen som årets varebil. Flot drejningsmoment og partikelfilter som standard er blandt årsagerne til titlen som årets varebil.

Pressemeddelelse - Mazda
Mazda5 Van er kåret til årets varebil i Danmark 2006 af Motorjournalisternes Klub Danmark. 12 jurymedlemmer har testet 15 nye varebiler over to dage og efterfølgende kåret Mazda5 Van med stort forspring ned til nummer to.

Hvert jurymedlem afgiver stemmer efter egne kriterier, men blandt begrundelserne for at vælge Mazda5 var de brede skydedøre, der åbner ind til et stort varerum, samt det faktum at Mazda5 har meget fine køre- og bremseegenskaber selv med fuldt læs.

Partikelfilter som standard
Det har uden tvivl også spillet ind, at dieseludgaverne af Mazda5 Van som standard er udstyret med det miljøvenlige partikelfilter, og at sikkerheds- og komfortudstyret er nøjagtig som i personbilsudgaverne af Mazda5.

Dermed er man som varebilskunde ikke ringere stillet end som personbilskunde. Dynamisk stabiliseringsprogram DSC, 6 airbags, aircondition eller klimaanlæg, CD-radio, varme i forsæderne og meget mere er altid standard i en Mazda5 Van.

Diesel i 2006
Mazda5 Van er allerede introduceret på det danske marked med de to benzinmotorer, der yder henholdsvis 115 og 145 hk. I januar 2006 følger så Mazda5 Van med to helt nye dieselmotorer, der begge er udstyret med partikelfilter som standard.

De er begge 2-liters motorer med 16 ventiler og commonrail-indsprøjtning og yder henholdsvis 110 hk og 143 hk. Vigtigere er det, at drejningsmomentet er på massive 310 Nm og 360 Nm allerede ved 2.000 omdrejninger i minuttet, hvilket giver en fantastisk trækkraft. Begge motorer er som standard kombineret med en 6-trins manuel gearkasse.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.