• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. november 2005 - Pressemeddelelse - BMW

BMW kører miljøvejen

Alle BMW's dieselmotorer får partikelfilter som standard

BMW rykker frem i front med partikelfilter som standard på alle diesel-modeller. BMW rykker frem i front med partikelfilter som standard på alle diesel-modeller.

Pressemeddelelse - BMW
BMW kvitterer for regeringens finanslovsforslag ved at gøre dieselpartikelfilter til standardudstyr på samtlige dieseldrevne modeller produceret fra januar 2006, og dermed yde et lille bidrag i retning af et renere miljø.

BMW vil dermed være det første mærke i Danmark, der indfører dieselpartikelfilter som standardudstyr.

Motorprogrammet spænder meget bredt og BMW kan levere dieselmotorer med ydelser fra 122 til 330 hk og med et drejningsmoment fra 280 til 750 Nm.

BMW med dieselpartikelfilter siden 2004
BMW introducerede dieselpartikelfilter i marts 2004, hvor BMW 525d og 530d blev standardmonteret med dieselpartikelfilter. I april 2005 fulgte dieselpartikelfilter som standardudstyr i den nye BMW 7-serie og i september har BMW X3 samt BMW 3-serien med sekscylindrede motorer fået dieselpartikelfilter.

Pr 1. januar 2006 produceres den resterende del af modelprogrammets dieselversioner standardmonteret med partikelfilter. Dermed har alle dieseldrevne BMW'er i det danske modelprogram dieselpartikelfilter som del af standardudstyret.

Forbrugervenlig teknologi
Dieselpartikelfilterteknologien i BMW's modelprogram er særdeles kundevenlig, da filteret er servicefrit og holder mindst 200.000 km. - og formentlig i hele bilens levetid. Det elektroniske overvågningssystem CBS - Conditioned Based Service - vil meddele når filtret skal udskiftes. Filtret skal ikke have tilført additiver, det øger ikke brændstofforbruget og det kræver ikke en speciel dyr motorolie.

Filteret fordyrer naturligvis bilen, men regeringens initiativ medfører at fordyrelsen holdes på et rimeligt niveau, og så har der ikke været noget at betænke sig på fra BMW Danmarks side; teknologien er klar til montering i hele BMW modelprogrammet.

Ansvar for resultaterne
BMW's analyser viser, at personbiler kun står for ca. 10% af udledningen af de fine partikler, så det er langt fra nok, at bilproducenterne tager de nødvendige skridt.

Det er en opgave for alle udledere af fine partikler, og der er faktisk løsninger til stede på en lang række områder. Det vil derfor være ønskværdigt, om der blev sat mål op over for alle partikeludledere, da langt størstedelen af problemet med udledning af de fine partikler ligger uden for bilbranchens virkefelt.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.